Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Γιατί οι γυναίκες κλαίνε πιο συχνά από τους άντρες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπάρχει εξήγηση.

Από τα στερεότυπα που συνοδεύουν το γυναικείο φύλο, αυτό είναι ένα από τα πιο παλιά και πιο «φορεμένα».

Φαίνεται, όμως, ότι υπάρχει λόγος… κι αυτό γιατί, όπως αναφέρει πρόσφατη έρευνα που μελέτησε το θέμα, οι γυναίκες όντως κλαίνε πιο συχνά από τους άντρες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό μπορεί να οφείλεται στις ορμονικές διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα, ωστόσο και οι κοινωνικές ρήτρες φαίνεται να παίζουν επίσης το δικό τους ρόλο.

Όπως αναφέρει η έρευνα, που επικαλείται δημοσίευμα της MailOnline, οι γυναίκες κλαίνε από 30 έως 64 φορές το χρόνο, ενώ οι άντρες αφήνουν τα δάκρυά τους να κυλήσουν 6-17 φορές το χρόνο.

Μάλιστα, οι ερευνητές ισχυρίζονται ακόμη ότι όταν μια γυναίκα κλαίει, το κλάμα της διαρκεί διπλάσιο χρόνο απ’ ό,τι σε έναν άντρα, καθώς σύμφωνα με τις μετρήσεις του οι γυναίκες κλαίνε κατά μέσο όρο για έξι λεπτά, ενώ οι άντρες για 2 έως 3 λεπτά.

Επικεφαλής της έρευνας ήταν ο καθηγητής Ad Vingerhoets, κλινικός ψυχολόγος από το πανεπιστήμιο Tilburg της Ολλανδίας και συγγραφέας του βιβλίου «Why Only Humans Weep: Unravelling the Mysteries of Tears».

Ο ίδιος μίλησε με περισσότερους από 5.000 ανθρώπους από 37 χώρες, ζητώντας τους να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τις συναισθηματικές τους αποκρίσεις.

Το 66% των ανδρών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε ότι κλαίει για λιγότερο από 5 λεπτά, ενώ ένα 24% ανέβασε τη χρονική διάρκεια στα 6-15 λεπτά.

Στις γυναίκες, ένα 43% ανέφερε ότι κλαίει για κάτω από 5 λεπτά, με την πλειοψηφία να παραδέχεται ότι κλαίει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο καθηγητής Vingerhoets δήλωσε –όπως σημειώνει το δημοσίευμα- ότι οι διαφορές αυτές που παρατηρήθηκαν στα δύο φύλα «μπορεί να εξηγηθούν σε μεγάλο βαθμό από το γεγονός ότι οι γυναίκες τείνουν να βλέπουν πιο συχνά δακρύβρεχτες ταινίες και να διαβάζουν ανάλογη λογοτεχνία». Ο ίδιος υποστηρίζει ακόμη, ότι τα ευρήματα υποδηλώνουν πως οι άντρες θα πρέπει να δείχνουν μεγαλύτερη κατανόηση όταν παρακολουθούν ρομαντικές ταινίες με τις συντρόφους τους.

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει, ότι τα δάκρυα περιέχουν προλακτίνη, μια ορμόνη που παράγεται από την υπόφυση και σχετίζεται με το συναίσθημα. Οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερα επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης στον οργανισμό τους από τους άνδρες, κάτι που θα μπορούσε να εξηγεί το γιατί κλαίνε πιο συχνά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.