Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Οι γυναίκες των πολιτικών αρχηγών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μαζί στη ζωή, μαζί και στη μάχη της κάλπης.

Ο λαός λέει ότι πίσω από κάθε ισχυρό άνδρα κρύβεται μια ακόμη πιο ισχυρή γυναίκα. Στην περίπτωση των αρχηγών των ελληνικών κομμάτων δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ισχύει αλλά γνωρίζουμε πως οι γυναίκες τους δίνουν, η καθεμία με τον τρόπο της, τη δική τους μάχη.

Άλλες περισσότερο γνωστές, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν συνοδεύσει τον σύζυγό τους σε επίσημες εκδηλώσεις και άλλες σχεδόν άγνωστες αφού αποφεύγουν τα φώτα της δημοσιότητας, όλες στέκονται στο πλευρό τους.

Κομψές, καλοχτενισμένες, διακριτικές, οι περισσότερες, προσέχουν τα πάντα καθώς το παραμικρό τους ατόπημα θα φτάσει να γίνει πρωτοσέλιδο και να επηρεάσει την πολιτική καριέρα του συζύγου τους.

Γεωργία Σαμαρά





Η σύζυγος του Αντώνη Σαμαρά, Γεωργία, έχει μακρά εμπειρία στους προεκλογικούς αγώνες. Ακούραστη, συνοδεύει τον σύζυγό της σε κάθε προεκλογική συγκέντρωση. Βρίσκεται πάντα διακριτικά στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά δίνοντας ωστόσο το προβάδισμα στον σύζυγό της. Χαρακτηρίζεται για το ήθος και την ευγένειά της. Διαθέτει κλασική ελληνική ομορφιά, δεν της αρέσει η δημοσιότητα, δίνει ελάχιστες συνεντεύξεις. Είναι παντρεμένη με τον Αντώνη Σαμαρά περίπου 22 χρόνια και έχουν δύο παιδιά, μια κόρη και έναν γιο.

Περιστέρα Μπαζιάνα





Η «Μπέτυ» όπως την αποκαλεί τρυφερά ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και οι φίλοι της είναι μια πολύ χαμηλών τόνων γυναίκα με την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκτήσει δύο γιους, τον Παύλο και τον Ορφέα-Ερνέστο. Συνοδεύει τον άντρα της σε ελάχιστες εκδηλώσεις αλλά τον στηρίζει σε κάθε του πολιτικό βήμα αποφεύγοντας όμως τις κάμερες. Η 38χρονη Αθηναία ηλεκτρολόγος μηχανικός, στις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις της προτιμάει το πιο casual ντύσιμο.

Λίλα Μπακατσέλου





Βετεράνος στο ρόλο της συζύγου υποψηφίου, η Λίλα Μπακατσέλου προτιμά να στέκεται στη σκιά του Ευάγγελου Βενιζέλου. Έχοντας μακρόχρονη εμπειρία ως σύζυγος πολιτικού, συνοδεύει τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε πολλά κομματικά γεύματα, χωρίς όμως να διεκδικεί τη δημοσιότητα. Η δραστήρια θεσσαλονικιά δικηγόρος θεωρείται μια από τις πιο καλοντυμένες κυρίες της συμπρωτεύουσας. Η Λίλα Μπακατσέλου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν μια κόρη την Ελβίνα στην οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει τρελή αδυναμία.

Φωτεινή Πάλλα





Η σύζυγος του Φώτη Κουβέλη, Φωτεινή Πάλλα κρατάει χαμηλούς τόνους μένοντας μακριά από την πολιτική επικαιρότητα. Η σύζυγός του Προέδρου του Κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι μία σεμνή και διακριτική παρουσία με ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις στο βιογραφικό της. Προτιμάει το απλό και κλασικό στιλ. Μπορεί να μην συνοδεύει τον σύζυγό της σε μεγάλες συγκεντρώσεις όμως ως δικηγόρος παρέχει τις συμβουλές της νομικού συμβούλου. Με τον Φώτη Κουβέλη έχουν δύο κόρες.

Αναστασία Κοντογιάννη-Κουτσούμπα





Μία γυναίκα με βαθιά καλλιέργεια και εξαιρετικά ευγενής είναι η σύζυγος του Δημήτρη Κουτσούμπα, Αναστασία Κοντογιάννη. Όχι μόνο στηρίζει την πολιτική σταδιοδρομία του συζύγου της γενικού γραμματέα του ΚΚΕ αλλά έχει ενεργό συμμετοχή και στους αγώνες του κόμματος. Έχουν μία κόρη.

Έλενα Τζούλη





Δυναμική και δραστήρια, η σύζυγός του Πάνου Καμμένου ισορροπεί ανάμεσα στην πολιτική, τη δικηγορία και την οικογένεια. Δεν λείπει από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του συζύγου της ενώ παράλληλα αποτελεί νομική σύμβουλο των ΑΝ.ΕΛ.. Με τον Πάνο Καμμένο έχουν ένα γιο και μια κόρη (ο οποίος έχει και άλλους τρεις γιους από τον πρώτο του γάμου).

Άντα Παπανδρέου





Η Άντα Παπανδρέου ξέρει πώς να κρατάει μακριά από το σπίτι της την πολιτική. Σεμνή, κομψή και διακριτική στέκεται στο πλευρό του συζύγου της, φροντίζοντας πάντα για την ηρεμία και την θαλπωρή της οικογένειάς της. Η Άντα Παπανδρέου δεν θα μπορούσε να μην στηρίξει τον σύζυγό της και σε αυτό το νέο του πολιτικό ξεκίνημα.

Βένη Καρατζαφέρη



Η σύζυγος του Γιώργου Καρατζαφέρη, Βένη, είναι μια γυναίκα που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη. Ξανθό μαλλί, έντονο μακιγιάζ, ντεκολτέ που τονίζουν το πλούσιο της μπούστο χαρακτηρίζουν την εμφάνιση της κυρίας ΛΑ.Ο.Σ. Οι δυο τους γνωρίστηκαν πριν από 40 και κάτι χρόνια και έκτοτε είναι αχώριστοι. Πρωτοσυναντήθηκαν το καλοκαίρι του 1969 όταν εκείνη εργαζόταν ως μοντέλο. Έχουν έναν γιο, τον Γιάννη.

Νίκη Θεοδωράκη





Για τη σύζυγο του Σταύρου Θεοδωράκη, Νίκη, δεν γνωρίζουμε και πάρα πολλά. Η ίδια αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας και οι εμφανίσεις της είναι πολύ περιορισμένες. Η αφανής ηρωίδα του Σταύρου Θεοδωράκη, αφοσιώθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση το εστιατόριο Αλάτσι όσο ο σύζυγός της όργωνε τη χώρα με το «Ποτάμι».

Ελένη Ζαρούλια





Μία διπλή μάχη, τόσο για την ίδια καθώς είναι υποψήφια όσο και για τον σύζυγό της που είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού, καλείται να δώσει σε αυτές τις εκλογές η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια. Αρκετές φορές έχει προκαλέσει αναστάτωση στη Βουλή με τις δηλώσεις της και τον έντονο χαρακτήρα της. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα παθιασμένα φιλιά στο στόμα με τα οποία υποδέχθηκε στα έδρανα της Βουλής τον σύζυγό της Νίκο Μιχαλολιάκο, που ήρθε από τον Κορυδαλλό για να ψηφίσει για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έχουν μία κόρη την Ουρανία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.