Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

20 πράγματα που θα ανακαλύψετε όταν γίνετε μπαμπάς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Keith Kendrick έγινε για πρώτη φορά μπαμπάς στη 40 του. Όπως ομολογεί ο ίδιος η σημαντικότερη στιγμή της ζωής του ήταν όταν κράτησε τον γιο του για πρώτη φορά στην αγκαλιά του.

Πώς τη βιώνουν όμως οι άντρες την πατρότητα; Αλλάζει η ζωή τους προς το καλύτερο;
  1. Μετά από μερικές συζητήσεις με συναδέλφους και φίλους μπαμπάδες μας εκμυστηρεύεται τι έχει μάθει από τότε που έγινε μπαμπάς!
  2. Η δουλειά παίζει μεγάλο ρόλο. Πριν γίνω πατέρας σκοπός μου ήταν να βγάλω λεφτά για να πάρω αυτοκίνητο ή να πηγαίνω διακοπές με τους φίλους μου. Τώρα θέλω να προσφέρω τα πάντα στα παιδιά μου και να έχουν μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους.
  3. Οποιοδήποτε κενό κι αν είχα ποτέ στη ζωή σου, τώρα έχει γεμίσει.
  4. Όλα τα συναισθήματα είναι πιο έντονα, πράγμα που είναι καλό όταν τα συναισθήματα είναι χαράς και ευτυχίας αλλά γίνεται πραγματικό ενοχλητικό όταν «μια στιγμή μπορεί να χαλάσει» επειδή το παιδί έπεσε στην παιδική χαρά και χτύπησε το γόνατό του.
  5. Πρέπει να γίνετε περισσότερο οργανωτικοί. Εμείς οι άντρες είναι γνωστό ότι δεν τα πάμε καλά με το multi-tasking όμως η πατρότητα έχει πολλά καθήκοντα.
  6. Εάν αισθάνεστε ένα μεγάλο παιδί, είναι προσόν. Αυτό σημαίνει ότι θα κάνετε πράγματα με το παιδί σας και θα το απολαμβάνετε πραγματικά. Το πέταγμα του χαρταετού για παράδειγμα δεν θα είναι αγγαρεία αλλά διασκέδαση.
  7. Το cocooning είναι μακρινή ανάμνηση.
  8. Μπορεί να αισθάνεστε ενοχές ακόμα κι αν δεν έχετε κάνει κανένα λάθος. Για παράδειγμα εάν φάγατε την τελευταία σοκολάτα που υπήρχε στο ντουλάπι της κουζίνας.
  9. Θα αρχίσετε να μοιάζετε περισσότερο στον πατέρα σας.
  10. Παρά τα όσα διαβάζουμε και ακούμε ο τοκετός είναι πανεύκολος (απλά μη το πείτε ποτέ στην γυναίκα σας.)
  11. Τα μωρά δεν είναι κατασκευασμένα από πορσελάνη. Νομίζαμε ότι ήταν. Ούτε χρειάζεται να τα κρατάτε σαν να κουβαλάτε χειροβομβίδα. Εγώ με τον καιρό έμαθα να κρατώ τον γιο μου με το ένα χέρι!
  12. Το να είσαι μπαμπάς δεν είναι επίτευγμα. Το να είσαι καλός μπαμπάς, είναι.
  13. Η μητέρα των παιδιών σας είναι εξίσου σημαντική με τα παιδιά. Μια μέρα, όταν τα παιδιά φύγουν, μαζί της θα γεράσετε.
  14. Τα αγόρια είναι εξίσου τρυφερά με τα κορίτσια. Αγαπούν τις αγκαλιές ακόμα κι όταν προσποιούνται ότι δεν θέλουν.
  15. Τα κορίτσια αγαπούν το ροζ χρώμα. Ίσως είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής χειραγώγησης και των στερεότυπων στα φύλλα, αλλά πραγματικά μου αρέσει αυτό. Επίσης λατρεύουν τις κούκλες.
  16. Όταν τιμωρείτε τα παιδιά, πονάτε περισσότερο από εκείνα.
  17. Η άδεια πατρότητας όταν γεννιέται το μωρό δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Κρατήστε την για μετά, όταν η αναστάτωση θα έχει φύγει, το ίδιο και τα πεθερικά και η σύζυγός σας θα έχει μεγάλη ανάγκη για ύπνο.
  18. Όσο και να θέλετε να αποκτήσει αυτοπεποίθηση ο γιος σας, δεν θα τον αφήσετε ποτέ να σας κερδίσει στο ποδόσφαιρο.
  19. Τα παιδιά των άλλων θα σας φαίνονται τερατάκια αλλά θα πρέπει να τα ανεχτείτε εάν δεν θέλετε το δικό σας να μεγαλώνει μόνο.
  20. Η κόρη σας δεν θα αποκτήσει ποτέ μα ποτέ αγόρι. Μόνο πάνω από το πτώμα σας.

Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.