Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Την παρέμβαση και την στήριξη του Πρωθυπουργού ζητούν οι Θεολόγοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν απαντά ο υπουργός Παιδείας στο αίτημα για συνάντηση
.
Την παρέμβαση και την στήριξη του Πρωθυπουργού ζητά η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων για μια σειρά θεμάτων όπως είναι η απόσυρση του νέου Πιλοτικού Προγράμματος Σπουδών στα Θρησκευτικά αλλά και η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της έκδοσης διευκρινιστικής εγκυκλίου από το Υ.ΠΑΙ.Θ, που θα λύνει οριστικά το ζήτημα των παράνομων απαλλαγών των ορθοδόξων μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Η Ένωση, με την επιστολή που έχει αναρτηθεί στο δικτυακό της τόπο, εκφράζει παράλληλα τη διαμαρτυρία της για τις ολιγωρίες που παρατηρούνται στο κυβερνητικό έργο στη σχολική θρησκευτική αγωγή ενώ ενημερώνει ότι ο αξιότιμος κ. Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Κυβέρνησης, δεν απαντάει επί μήνες, στο επίμονο αίτημα, να συναντηθεί με το Δ.Σ. της Ενώσεώς, όταν καθώς πληροφορείται η Ένωση, συναντά πρόθυμα εκπροσώπους διαφόρων θρησκευτικών κοινοτήτων και ομολογιών και παντός είδους συνδικαλιστές και εκπροσώπους φορέων.

«Το πρώτο και βασικό αίτημά μας είναι η απόσυρση του νέου Πιλοτικού Προγράμματος Σπουδών στα Θρησκευτικά που έχει εισαχθεί στα σχολεία από το 2011, επί υπουργικής θητείας της κ. Διαμαντοπούλου, το οποίο αποτελεί έργο μίας μικρής ομάδας εκσυγχρονιστών εκπαιδευτικών και έχει αναστατώσει ολόκληρο τον ορθόδοξο λαό και το σύνολο των Θεολόγων και των κληρικών, διότι μετατρέπει το ορθόδοξο μάθημα των Θρησκευτικών στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο σε πολυθρησκειακό, επιβάλλοντας έτσι μία νέα μη ορθόδοξη πνευματικότητα στους νέους μας» τονίζει η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων.

Το δεύτερο αίτημά αφορά στην αδικαιολόγητη καθυστέρηση της έκδοσης διευκρινιστικής εγκυκλίου από το Υ.ΠΑΙ.Θ, που θα λύνει οριστικά το ζήτημα των παράνομων απαλλαγών των ορθοδόξων μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών, με τις οποίες αναιρείται η συνταγματικά κατοχυρωμένη θρησκευτική εκπαίδευση των μαθητών της πατρίδας μας, ταλαιπωρούνται, μαθητές, γονείς και καθηγητές και πλήττεται ο κλάδος των Θεολόγων.

Τέλος, πληροφορίες που καταφθάνουν στην Ένωσή, αναφέρουν ότι ετοιμάζεται με την ίδια πολυθρησκειακή δομή που έγινε το Πρόγραμμα του Δημοτικού και του Γυμνασίου και το Πρόγραμμα των Θρησκευτικών του Λυκείου, σε αντίθεση με το Νόμο υπ’ αριθ. 4186, άρθρο 1γ που προβλέπει την καλλιέργεια της εθνικής, θρησκευτικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Επιπλέον, αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, φαίνεται ότι μεθοδεύεται η εσπευσμένη δημοσίευσή του σε ΦΕΚ, δηλαδή η άμεση εφαρμογή του στο Λύκεια, χωρίς να γίνει η πιλοτική του εφαρμογή. Τέτοιου είδους αιφνιδιαστικές κινήσεις, ερήμην των Θεολόγων εκπαιδευτικών που μετατρέπουν τον ορθόδοξο χαρακτήρα και το περιεχόμενο του μαθήματος των Θρησκευτικών, δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν αποδεκτές από την Ένωσή μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.