Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Το διάβασμα σε οθόνη πριν τον ύπνο μπορεί να… σκοτώσει

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είναι γνωστό ότι το η χρήση ηλεκτρονικών μέσων πριν τον ύπνο, μπορεί να δημιουργήσει ανησυχία και προβλήματα στον ύπνο σας. Οι ερευνητές τώρα ισχυρίζονται ότι οι συνέπειες αν κοιτάτε την οθόνη για ώρα πριν κοιμηθείτε είναι πιθανόν να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο.

Όπως γράφει δημοσίευμα της Huffington Post, οι ηλεκτρονικές οθόνες όχι μόνο θα «χαλάσουν» τον ύπνο σας αλλά και την επόμενη ημέρα σας κι ενδεχομένως την υγεία σας. Επιστήμονες από το Brigham λένε ότι οι συνέπειες είναι κοινές για όσους χρησιμοποιούν πριν κοιμηθούν eReader, laptop και smartphone.

«Γνωρίζουμε από προηγούμενες έρευνες ότι το φως που εκπέμπουν οι οθόνες το βράδυ προκαλούν εγρήγορση και καταστέλλουν τα επίπεδα της μελατονίνης," λέει η Δρ Anne-Marie Chang. «Αυτή η μελέτη δείχνει τις διαφορές ανάμεσα στο διάβασμα ενός κλασσικού βιβλίου και μιας οθόνης που εκπέμπει φως και τις συνέπειες που μπορεί αυτή η συνήθεια να έχει στη ζωή μας».

Η Chang υποστηρίζει ότι η κακή ποιότητα ή η έλλειψη ύπνου έχει συνδεθεί με πολλά προβλήματα υγείας, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Χρόνια καταστολή της μελατονίνης έχει επίσης συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου.

Εάν δεν θέλετε να αισθάνεστε σαν "ζόμπι" κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα ευρήματα της έρευνας είναι ξεκάθαρα: Διαβάστε ένα κλασικό τυπωμένο βιβλίο και αποφύγετε τις οθόνες πριν κοιμηθείτε.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.