Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Μετά από 5 χρόνια λειτουργεί ασανσέρ στο Δημαρχείο!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χαράς Ευαγγέλια για τους ηλικιωμένους και τα ΑμεΑ, αφού το Δημαρχείο καθίσταται πλήρως προσβάσιμο σε όλη του την έκταση. Τα ασανσέρ υπήρχαν μεν, δεν είχαν τεθεί σε λειτουργία δε…

Τουλάχιστον λειτουργεί το ένα από τα δύο. Ελπίζουμε να μην χρειαστούν άλλα τόσα χρόνια για να τεθεί σε λειτουργία και το δεύτερο. Ο λόγος για τα ασανσέρ στο Μαράσλειο, όπου στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου Κέρκυρας, συμπεριλαμβανομένου του Γραφείου του Δημάρχου (πλέον).





Το χρονικό
Το Μαράσλειο ξεκινά επί Δημαρχίας Τρεπεκλή στο Δήμο Κερκυραίων. Το Δεκέμβρη του 2009 ο διάδοχός του, Σωτήρης Μικάλεφ, ολοκληρώνει το Μαράσλειο και μεταφέρει εκεί τις υπηρεσίες του Δήμου. Όλα καλά κι όλα ωραία: Ένα νέο, ωραίο και σύγχρονο κτίριο δίνεται προς χρήση, με κάποια ψεγάδια ακόμη, τα οποία με τον καιρό θα μπορούσαν να αποκατασταθούν. Ένα από αυτά τα ασανσέρ, για τα οποία υπήρχε πρόβλεψη, κατασκευάστηκαν αλλά… κάπου εκεί κολλήσαμε. 


Έκτοτε πέρασαν 5 ολόκληρα χρόνια και κανείς δεν ασχολήθηκε με τα ασανσέρ (είχαμε άλλωστε σημαντικότερα ζητήματα που προέκυψαν στην πορεία). Και για να λέμε και την αλήθεια κανείς (ακόμη και εμείς οι δημοσιογράφοι) δεν σκέφτηκε να ρωτήσει το λόγο που τα ασανσέρ έμεναν κουφάρια κενά, χωρίς λειτουργία, σε ένα κατά τα άλλα εξαιρετικό κτίριο.

Ο Α. Σκούπουρας
Χρειάστηκε να διαβεί το κατώφλι του Δημαρχείου, ο νυν αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκούπουρας, γνώστης ο ίδιος των προβλημάτων των ανθρώπων με αναπηρία, για να πάρουν τα ασανσέρ ζωή. Και δεν έχει άδικο που θριαμβολογεί στη σελίδα του στο facebook: «Σε πλήρη λειτουργία από σήμερα το ένα ασανσέρ στο Μαράσλειο και στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα είναι έτοιμο και το δεύτερο!!!!!!! Ένα προσωπικό στοίχημα που κερδήθηκε με επιμονή και αποφασιστικότητα.» λέει καταλήγοντας «Σήμερα είχα την χαρά να το εγκαινιάσω εγώ... μετά από 5 χρόνια επιμονής και αγώνα για την ανάγκη λειτουργίας του!!!».

Αποθήκη το αίθριο;;;
Μήπως (λέμε τώρα) να βλέπατε και το θέμα της χρήσης του αίθριου, που προσφάτως μετατράπηκε σε αποθήκη ποδηλάτων, προσφέροντας μια άκρως κακόγουστη εικόνα; Για του λόγου το αληθές ιδού και η σχετική φωτογραφία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.