Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Κάνεις δίαιτα και θες γλυκό; Υπάρχουν λύσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πολλοί άνθρωποι λαχταρούν ένα γλυκό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτή η ανάγκη μπορεί να οφείλεται σε έντονο στρες, σε κόπωση, όταν κοιμόμαστε λίγο έως καθόλου ή όταν ακολουθούμε πολύ αυστηρές δίαιτες με αποτέλεσμα να αναζητήσει ο οργανισμός μας γερές δόσεις ζάχαρης.

Τα γλυκά μπορεί να περιέχουν πολλές θερμίδες και αρκετό λίπος, ακόμα όμως και αν ακολουθείτε κάποια δίαιτα, μπορείτε να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας γλυκά, πάντοτε με μέτρο ώστε να διατηρείτε το βάρος σας. Η ζάχαρη βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα (όπως στα αναψυκτικά,τις καραμέλες, και επιδόρπια) αλλά και σε ορισμένα τρόφιμα (όπως στο ψωμί,το ρύζι και τα ζυμαρικά). Κάθε φορά που τρώτε ζάχαρη, τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα αυξάνονται γρήγορα, απελευθερώνεται ινσουλίνη , μια ισχυρή ορμόνη που σηματοδοτεί το σώμα σας ώστε να αποθηκεύσει λίπος.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το πρωί είναι η ιδανική στιγμή για να φάτε ένα γλυκό, καθώς θα κάψετε τις θερμίδες του μέσα στη μέρα. Υπολογίστε περίπου πόσες θερμίδες χρειάζεστε ημερησίως, περίπου 200 ή 300 θερμίδες την ημέρα είναι μία λογική ημερήσια πρόσληψη θερμίδων από τα γλυκά. Προτιμήστε γλυκά με λιγότερα λιπαρά όπως οι μπάρες δημητριακών, τα μπισκότα τύπου πτι-μπερ(με προσοχή και μέτρο) κάποιο ζελέ που είναι ελαφρύ ή ένα παγωτό 0%. Μπορείτε επίσης να καταναλώνετε σοκολάτα υγείας ή μικρές ποσότητες γλυκών που σας ικανοποιούν . Καλό είναι όμως παράλληλα να ασκείστε ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες και να έχετε ένα καλλίγραμμο σώμα. Ένας άλλος τρόπος είναι να καταναλώνετε αρκετά φρούτα κατά τη διάρκεια της μέρας γιατί με τον τρόπο αυτό μπορεί να μην έχετε μεγάλη όρεξη για γλυκό.

Αν παρατηρήσετε ότι παράγοντες όπως είναι το άγχος, το στρες και η στενοχώρια σας οδηγούν στο να φάτε κάτι γλυκό, τότε συζητήστε το θέμα με ένα ψυχολόγο και προσπαθήστε να βρείτε κάποιο άλλο τρόπο ώστε να αποφορτιστείτε από τα αρνητικά συναισθήματα και να μην καταφεύγετε στη λύση του φαγητού.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.