Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

«Θέατρο κατ΄ οίκων» για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Μία αξιέπαινη πρωτοβουλία από το Δήμο Γαλατσίου.
Για πρώτη φορά θα λειτουργήσει φέτος το "Θέατρο κατ΄οίκων". Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου, σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο, στα πλαίσια της αλληλεγγύης και της έμπρακτης συμπαράστασης απέναντι σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, λειτουργεί για πρώτη φορά την εθελοντική δράση "Θέατρο κατ΄οίκων".

Όπως αναφέρει ο Δήμος: "Η ουσία αυτής της δράσης του «Θεάτρου κατ’ Οίκων», είναι η θέληση να φτάσει η θεατρική τέχνη κοντά στους συμπολίτες μας, που λόγω ειδικών συνθηκών δεν μπορούν να έρθουν στο θέατρο. Με όχημα τη λογοτεχνία, τόσο τα αμιγώς θεατρικά κείμενα, όσο και το διήγημα και την ποίηση, μια ομάδα ηθοποιών πηγαίνει στους χώρους όπου βρίσκονται οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη την τέχνη.

Εφόδια των καλλιτεχνών είναι τα σώματά τους, οι φωνές τους, τα κείμενα και μια μεγάλη επιθυμία για επικοινωνία, μέσω των κειμένων, με όσο περισσότερους ανθρώπους έχουν ανάγκη την ευεργετική επίδραση της τέχνης. Η θεατρική εμπειρία είναι βιωματική διαδικασία, η οποία αποτελεί ανακούφιση και αποσυμπίεση για ανθρώπους που η μοναξιά τους αποκλείει και τους οδηγεί στην κατάθλιψη και άλλες ψυχικές νόσους.

Οι ειδικές συνθήκες που αποκλείουν την προσέλευση στο θέατρο μπορεί να είναι αναπηρία, μεγάλη ηλικία, κατάκλιση, που υποχρεώνουν τον άνθρωπο να μένει έγκλειστος στο σπίτι του. Όσοι κάτοικοι του Δήμου μας ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν δωρεάν μια θεατρική παράσταση από το «Θέατρο Κατ’ Οίκων» παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με την Κοινωνική Υπηρεσία στα τηλ. 210.2222011 & 210.2143376, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έτσι ώστε στη συνέχεια να προγραμματίζονται οι παραστάσεις στο δικό τους χώρο".


Πηγή: http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.