Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Καναδάς: Ισόβια για τον πορνοστάρ που τεμάχισε φοιτητή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Καναδός πρώην πορνοστάρ Λούκα Ρόκο Μανιότα, λίγες ώρες αφότου το σώμα των ενόρκων τον έκρινε ένοχο για την εκ προμελέτης δολοφονία του συντρόφου του, του Κινέζου φοιτητή Λιν Τζουν, την άνοιξη του 2012.

Ο δικαστής Γκι Κουρνουαγιέ ανακοίνωσε την καταδικαστική απόφαση που στον Καναδά ισοδυναμεί με 25 χρόνια κάθειρξης.

Ο 32χρονος Μανιότα είχε ομολογήσει ότι σκότωσε και διαμέλισε το πτώμα του Τζουν, όμως ήλπιζε ότι οι ένορκοι θα δέχονταν τον ισχυρισμό του ότι έχει το ακαταλόγιστο, λόγω ψυχικής νόσου, κάτι, ωστόσο, που δεν έγινε.

"Ήρθα στη δίκη, για να αποδοθεί δικαιοσύνη και φεύγω ικανοποιημένος από τη δικαίωση του γιου μου", δήλωσε φανερά συγκινημένος ο πατέρας του Τζουν, Λιν Ντιράν, ο οποίος πήγε από την Κίνα στον Καναδά μόνο για το σκοπό αυτό. "Ήθελα να μάθω τι συνέβη στο γιο μου εκείνη τη νύχτα, όμως, θα φύγω χωρίς μία αληθινή, πλήρη απάντηση", συμπλήρωσε.

Ακούγοντας την ετυμηγορία των ενόρκων, ο Μανιότα δεν εξέφρασε κανένα συναίσθημα. Λίγο αργότερα, πριν απαγγείλει την ποινή, ο δικαστής τον ρώτησε, εάν θα επιθυμούσε να απευθυνθεί στο δικαστήριο, όμως εκείνος αρνήθηκε.

"Δέχεται την απόφαση", είπε ο συνήγορός του, Λικ Λεκλέρκ, επιμένοντας ότι ο πελάτης του έχει πραγματικό πρόβλημα υγείας και ότι ο ίδιος "έζησε από κοντά την τρέλα του".

Ο Μανιότα έχει στη διάθεσή του διάστημα 30 ημερών, για να ασκήσει έφεση στην ποινή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.