Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Σταδιακή αύξηση των ωρών Φυσικής Αγωγής στα Δημοτικά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επέκταση του αναμορφωμένου ωρολογίου προγράμματος σε όλες τις τάξεις και στο σύνολο των Δημοτικών.

Η επέκταση του αναμορφωμένου ωρολογίου προγράμματος σε όλες τις τάξεις και στο σύνολο των Δημοτικών σχολείων της χώρας θα οδηγήσει σταδιακά στην αύξηση των συνολικών ωρών διδασκαλίας της Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αυτό αναφέρει σε γραπτή του απάντηση ο υπουργός Παιδείας σε ερώτηση Βουλευτών του ΚΚΕ για την αύξηση των ωρών της Φυσικής Αγωγής ενώ παρουσιάζει τον αριθμό των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Επιπλέον στο πλαίσιο της διάδοσης του αθλητικού πνεύματος και της ενασχόλησης των νέων παιδιών με τον αθλητισμό το ΥΠΑΙΘ συνεργάζεται με τις Ομοσπονδίες των αθλημάτων. Συγκεκριμένα το ΥΠΑΙΘ έχει εγκρίνει άδεια εισόδου στα σχολεία μετά από αιτήματα των Ομοσπονδιών σε επιλεγμένους καθηγητές Φυσικής Αγωγής (προπονητές κλιμακίων των Ομοσπονδιών) με σκοπό την ανάπτυξη και την προώθηση των αθλημάτων.

Όλα αυτά σε συνέχεια της νέας συμμετοχικής μορφής Σχολικού Αθλητισμού τους «Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, την ενίσχυση και αναβάθμιση των Πανελληνίων Σχολικών Πρωταθλημάτων Λυκείων Ελλάδος-Κύπρου, τη συμμετοχή της Ελλάδας στα Παγκόσμια Σχολικά Πρωταθλήματα, τη διοργάνωση σε ετήσια βάση των Παγκόσμιων Σχολικών Αγώνων «Αθλητικής Παιδείας» κ.α.

Συνολικά στις διοργανώσεις Σχολικού Αθλητισμού συμμετέχουν κάθε χρόνο παραπάνω από 170.000 μαθητές-τριες. Επιπλέον συμμετέχουν ετησίως πάνω από 3.000 μαθητές και μαθήτριες σε αθλητικές δραστηριότητας ΑμεΑ, οι οποίες πλέον έχουν ενταχθεί στο τακτικό πλαίσιο του Σχολικού Αθλητισμού.

Επιπροσθέτως το ΥΠΑΙΘ προσφέρει σε συνεργασία με άλλους φορείς και οργανισμούς προγράμματα ευρύτερης Αθλητικής Παιδείας σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Γυμνασίων και Λυκείων. Στα προγράμματα αυτά συμμετέχουν πάνω από 60.000 μαθητές-τριες σε κάθε σχολικό έτος.

Μεταξύ των άλλων γίνεται αναφορά στο Κοινωνικό Σχολείο που στα πλαίσια των θεματικών του αξόνων επεκτείνεται το πρόγραμμα Kids Athletics, επιδιώκοντας να μεγιστοποιήσει τα οφέλη που προσφέρει ο Αθλητισμός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.