Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

LIVE το ταξίδι του Άγιου Βασίλη από τη Google

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από τη Λαπωνία ξεκινά το μακρινό του ταξίδι ο Άγιος Βασίλης κάθε χρόνο ώστε μέχρι το ξημέρωμα των Χριστουγέννων να προλάβει να μοιράσει τα δώρα του σε όλα τα παιδάκια του κόσμου.



Η NORAD (Βορειοαμερικανική Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας) με τον δορυφόρο του αμερικανικού στρατού σε συνεργασία με το Google Earth, παρακολουθεί κάθε στιγμή τις κινήσεις του, τον εντοπίζει σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη όπου βρίσκεται και αναμεταδίδει την πορεία του LIVE μέσω του δορυφόρου της.

Αυτή είναι η 59η χρονιά όπου η NORAD ανιχνεύει τις κινήσεις του Άγιου Βασίλη, ενώ οι λάτρεις της τεχνολογίας μπορούν να παρακολουθήσουν την πορεία του και μέσω facebook και twitter.

Η ΝΟRAD δεν αποκαλύπτει την ακριβή θέση του στον παγκόσμιο χάρτη, ενώ για τη δουλειά τους απαιτούνται μήνες σχεδιασμού ώστε να χαραχθεί η πορεία του και στρατός εθελοντών να απαντούν σε μηνύματα, κλήσεις κι ερωτήματα ενδιαφερομένων...

Το ταξίδι του αγίου ξεκίνησε το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, στις 12 ακριβώς, και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 11 αύριο το πρωί, ανήμερα Χριστουγέννων. Το έλκηθρο απογειώθηκε από το Βόρειο Πόλο και τα ραντάρ το εντόπισαν αρχικά στον Ειρηνικό Ωκεανό. Θα περάσει διαδοχικά από την Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, την Αφρική, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική.

Στην ανακοίνωσή της η NORAD εξήγησε πώς μπορεί να γνωρίζει πού ακριβώς βρίσκεται το έλκηθρο ανά πάσα στιγμή: η κατακόκκινη μύτη του Ρούντολφ, ενός από τους ταράνδους του Άγιου Βασίλη, στέλνει ένα ισχυρό υπέρυθρο σήμα που επιτρέπει στα ραντάρ να τον εντοπίζουν.

Η παράδοση που ακολουθεί η Norad προέκυψε από ένα τυπογραφικό λάθος που έκανε το 1955 μια εφημερίδα στο Κολοράντο Σπρινγκς, την πόλη όπου βρίσκεται το γενικό επιτελείο της Βορειοαμερικανικής Διοίκησης.

Η εφημερίδα είχε δημοσιεύσει τη διαφήμιση ενός καταστήματος το οποίο έδινε τον αριθμό του τηλεφώνου του Άγιου Βασίλη για να επικοινωνήσει κάποιος μαζί του. Αποδείχθηκε όμως ότι το τηλέφωνο αυτό χτυπούσε στα γραφεία της Διοίκησης Ηπειρωτικής Αεράμυνας (Conad), τον προκάτοχο της Norad. Από τότε, οι στρατιωτικοί της Norad ανέλαβαν άλλη μία "αποστολή".

Οι ειδικοί του τομέα πληροφοριών ρωτήθηκαν πώς καταφέρνει ο Άγιος Βασίλης να περνάει απ' όλα τα σπίτια του κόσμου μέσα σε 24 ώρες. Αφού μελέτησαν τα δεδομένα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο χρόνος κυλάει πιο αργά για αυτόν. "Το ταξίδι του μας φαίνεται ότι διαρκεί 24 ώρες αλλά για τον ίδιο μπορεί να κρατάει πολλές μέρες, εβδομάδες ή και μήνες", εξήγησε η Norad.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.