Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Για ποιο πρόγραμμα δεν υφίσταται παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εξειδίκευση την Ψυχοπαιδαγωγική κατάρτιση 2010-2011.

Η κατοχή παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας πιστοποιείται με βάση το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, που στην περίπτωση του Κέντρου Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης δεν προκύπτει ότι υφίσταται.

Τα παραπάνω αναφέρει σε απάντησή του ο υπουργός Παιδείας σε ερώτημα του Βουλευτή κ. Ταλιαδούρου για το εάν το ετήσιο πρόγραμμα σπουδών παιδαγωγικής κατάρτισης με τίτλο «Εξειδίκευση στην Ψυχοπαιδαγωγική κατάρτιση», ετήσιας διάρκειας (2010-2011) το οποίο οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Κέντρο Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού τμήματος Δ.Ε του ΕΚΠΑ και το οποίο πληροί όλα όσα ορίζονται στο άρθρο 2 παρ.3 περ.1 του ν3848/2010 για την απόκτηση παιδαγωγικής κατάρτισης, δύναται να αναγνωριστεί.

Ο υπουργός Παιδείας παραθέτει έγγραφο του ΙΕΠ σύμφωνα με το οποίο η παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια κατοχυρώνεται:

Με βεβαίωση περί επιτυχούς παρακολούθησης ειδικού προγράμματος σπουδών τουλάχιστον εξαμηνιαίας διάρκειας, το οποίο παρέχεται από τμήμα Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ή από ομάδες συνεργαζόμενων τμημάτων του ίδιου ή περισσότερων ΑΕΙ σε απόφοιτους τμημάτων που έχουν τα ειδικά τυπικά προσόντα διορισμού στην Αθμια και Βθμια σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Το πρόγραμμα αυτό καταρτίζεται μα απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ εγκρίνεται από τον Υπουργό Παιδείας ύστερα από γνώμη του ΙΕΠ και αξιολογείται μετά το πρώτο έτος λειτουργίας του, εν συνεχεία δε κάθε 4 έτη, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1 έως 9 του ν.3374/2005

Επίσης η κατοχή παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας πιστοποιείται:

Με την κατοχή πτυχίου τμήματος ΑΕΙ το πρόγραμμα σπουδών του οποίου εξασφαλίζει την προς τούτο αναγκαία θεωρητική κατάρτιση και πρακτική εξάσκηση και οι απόφοιτοι του οποίου έχουν τα ειδικά τυπικά προσόντα διορισμού σε Αθμια και Βθμια. Προϋπόθεση αποτελεί η ύπαρξη μέσα στο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος διδακτικών αντικειμένων που εμπίπτουν στις ακόλουθες θεματικές περιοχές:

1. Θέματα εκπαίδευσης και αγωγής

2. Θέματα μάθησης και διδασκαλίας

3. Ειδική διδακτική και πρακτική άσκηση

Το πρόγραμμα σπουδών αξιολογείται στο πλαίσιο της αξιολόγησης του Τμήματος. Για την εξασφάλιση της παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας από το εν λόγω πτυχίο, εκδίδεται διαπιστωτική απόφαση του Υπουργού Παιδείας, ύστερα από πρόταση της Συγκλήτου και γνώμη του ΙΕΠ.

Η διαπιστωτική πράξη διατηρεί την ισχύ της και δεν χρήζει ανανέωσης, εκτός αν μεταβληθεί, ως προς την παρεχόμενη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια, το πρόγραμμα σπουδών με βάση το οποίο η διαπιστωτική πράξη εκδόθηκε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.