Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΕΣΑμεΑ: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την Κοινωνική Προστασία - Πρόνοια στην Καλαμάτα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοίνωση 08.12.2014


Μέλη συλλόγων ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στην Καλαμάτα από όλη την Πελοπόννησο, για να λάβουν μέρος στην ημερίδα που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη - Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, με θέμα «Κοινωνική Προστασία - Πρόνοια και Άτομα με Αναπηρία: Υπό το πρίσμα της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία σε περίοδο οικονομικής κρίσης». Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας.


Η προϊσταμένη της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Αγγελική Πουλοπούλου μίλησε για τον ρόλο της Διεύθυνσης Κοινωνική Πρόνοιας της Περιφέρειας στη στήριξη των ατόμων με αναπηρία.

Ενώ η υπεύθυνη του ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας Ιωάννα Καραμήτρη μίλησε για τον εξισορροπητικό ρόλο δημόσιου φορέα στην αντιμετώπιση των αναγκών των ατόμων με αναπηρία, στην κρίση.

Στην ομιλία του ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε την αποφασιστικότητα του αναπηρικού κινήματος απέναντι σε περικοπές επιδομάτων και παροχών. Ειδικά για τα αναπηρικά επιδόματα τόνισε ότι είναι η μοναδική παροχή του κράτους προς τους πλέον ταλαιπωρημένους από την κρίση πολίτες, τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Τόνισε επίσης τη σημασία υλοποίησης της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, αναφέροντας ότι με την κύρωσή της από τη Βουλή των Ελλήνων είναι πλέον μέρος του εθνικού δικαίου και για αυτό δεσμευτική, και όχι κενό, διακηρυκτικό γράμμα. «Ο αγώνας των Ελλήνων πολιτών με αναπηρία συνεχίζεται αταλάντευτα, με ομόνοια και σθένος, μεσούσης της οικονομικής κρίσης όπως και σε παλαιότερες εποχές». Μίλησε επίσης για τον ρόλο των Περιφερειών στην αντιμετώπιση και στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία, σε εποχές κρίση, ενώ υπογράμμισε ότι χρειάζεται ένα συγκεκριμένο στρατηγικό πρόγραμμα, τόσο σε εθνικό, αλλά και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, που θα αφορά και θα καλύπτει όλες τις πολιτικές: υγεία, πρόνοια, προσβασιμότητα, εκπαίδευση, πολιτισμό, αθλητισμό κ.α.

«Η ΕΣΑμεΑ αγωνίζεται και αγωνιστεί μέχρι τέλους για την επιστροφή των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ στον τομέα της πρόνοιας και της κοινωνικής φροντίδας, όπου ανήκουν. Όταν αυτό συμβεί, διεκδικούμε Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας στην Πελοπόννησο, με παραρτήματα σε Αργολίδα, Καλαμάτα και ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών».

Ο κ. Βαρδακαστάνης ζήτησε ακόμη από όλους τους φορείς, με βάση τις αρχές «η Αναπηρία δεν έχει χρώμα και κόμμα» και «Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς», να συνεχίσουν τις δράσεις τους «μαχητικά, αταλάντευτα και ασυμβίβαστα, ώστε να προασπίζονται τα δικαιώματα όλων των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στην κρίση».

Φωτογραφίες στο προφίλ και στη σελίδα της ΕΣΑμεΑ στο facebook.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.