Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ο μετροπόντικας "έπιασε δουλειά" στο Ηράκλειο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δουλειά έπιασε από σήμερα ο «μετροπόντικας», που μεταφέρθηκε στην Κρήτη για τη διάνοιξη της σήραγγας του φράγματος Αποσελέμη.

Ο «μετροπόντικας» θα κάνει τα πρώτα 200 μέτρα σήμερα, διανοίγοντας στη συνέχεια σήραγγα περίπου 3500 μέτρων, με διάμετρο 5 μέτρα, ενώ ο αγωγός θα είναι 1,8 μ. και θα έχει την δυνατότητα να μεταφέρει 20 κυβικά νερό/ δευτερόλεπτο.

Πρόκειται για ένα μηχάνημα ολομέτωπης κοπής, κλειστού τύπου, συνολικού μήκους -μαζί με τους υποστηρικτικούς συρμούς- 180 μέτρα.

Το έργο αυτό, αφορά στα έργα εκτροπής των πλημμυρικών υδάτων από το Οροπέδιο Λασιθίου δια μέσου της σήραγγας Οροπεδίου και στα έργα της εξόδου της σήραγγας μέχρι τον Ταμιευτήρα του Φράγματος Αποσελέμη.

Το αντικείμενο της εργολαβίας, περιλαμβάνει την κατασκευή των σχετικών υδραυλικών, τεχνικών δομικών και ηλεκτρομηχανολογικών έργων, μαζί με την προμήθεια και την τοποθέτηση των υλικών που προβλέπονται στις εγκεκριμένες μελέτες.

Στη σημερινή εκκίνηση του «μετροπόντικα», παραβρέθηκαν ο γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Γρηγόρης Ροκαδάκης, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Λευτέρης Κοπάσης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Δείτε τις φωτογραφίες









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.