Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

«Πρόσωπο της Χρονιάς» οι μαχητές κατά του Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η φετινή επιλογή του περιοδικού Time.

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και τα άλλα πρόσωπα που μάχονται εναντίον της επιδημίας του Έμπολα στη Δυτική Αφρική επελέγησαν ως «προσωπικότητες της χρονιάς 2014» από το αμερικανικό περιοδικό Time.

«Διακινδύνευσαν και επέμειναν, έκαναν θυσίες και έσωσαν ζωές», σχολίασε σήμερα η διευθύντρια του περιοδικού Νάνσι Γκιμπς στον ιστότοπο του Time, εξηγώντας την επιλογή αυτή. Το περιοδικό είχε επιλέξει ως πρόσωπο της χρονιάς 2013 τον πάπα Φραγκίσκο.

Ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της επιδημίας του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα στις τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής που πλήττονται περισσότερο (Λιβερία, Σιέρα Λεόνε και Γουινέα) ανέρχεται σε 6.331 σε σύνολο 17.800 κρουσμάτων, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που αφορά την περίοδο μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου και δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Το προσωπικό του τομέα της υγείας, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα εναντίον του ιού, πληρώνει ένα ιδιαίτερα βαρύ τίμημα. Ο ιός μεταδίδεται με άμεση επαφή μέσω των σωματικών υγρών των ασθενών που εμφανίζουν συμπτώματα, κυρίως πυρετό και ενέσεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.