Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Διαδικασία εξομοίωσης πτυχιούχων Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εξομοίωση προς τους πτυχιούχους των Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Υπογράφηκαν από τον υπουργό Παιδείας τα διαδικαστικά θέματα για την εξομοίωση των αποφοίτων της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης προς τους πτυχιούχους των Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Οι απόφοιτοι της ΕΠΑΘ κατατάσσονται στο 5ο, 6ο ή 7ο εξάμηνο με βάση μια σειρά κριτηρίων. Η εξομοίωση πραγματοποιείται στο ΠΤΔΕ Αλεξανδρούπολης που μέχρι τον Ιούνιο κάθε έτους θα πρέπει να ανακοινώνει τον αριθμό των αποφοίτων της ΕΠΑΘ που θα δεχθεί το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Για το 2014-15 μπορεί να οριστεί και διαφορετικό χρονοδιάγραμμα από αυτό που παρατίθεται ακολούθως.

Άρθρο 1: Συμμετοχή υποψηφίων

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι απόφοιτοι της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (Ε.Π.Α.Θ.) που επιθυμούν να εξομοιωθούν προς τους πτυχιούχους των Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Άρθρο 2: Προϋποθέσεις

Για την εξομοίωση των αποφοίτων της Ε.Π.Α.Θ προς τους πτυχιούχους των Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης απαιτείται:

α. Κατάταξη στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (Π.Τ.Δ.Ε.) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.),

β. Επιτυχής εξέταση στα μαθήματα κατά τα οριζόμενα από το Π.Τ.Δ.Ε του Δ.Π.Θ.

Άρθρο 3: Ορισμός αριθμού των κατατασσόμενων και υποβολή αιτήσεων

1.Μέχρι το τέλος Ιουνίου κάθε ακαδημαϊκού έτους το Π.Τ.Δ.Ε. του Δ.Π.Θ. ανακοινώνει τον αριθμό των αποφοίτων της Ε.Π.Α.Θ. που θα δεχθεί κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος στα πλαίσιο της διαδικασίας εξομοίωσης των πτυχίων καθώς και τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι επιθυμούντες να καταταχθούν.

Σχετική ανακοίνωση δημοσιεύεται στον διαδικτυακό τόπο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και στον διαδικτυακό τόπο του Π.Τ.Δ.Ε. του Δ.Π.Θ.

2. Οι επιθυμούντες να μετάσχουν στη διαδικασία εξομοίωσης υποβάλλουν αίτηση εντός του πρώτου δεκαημέρου του μηνός Ιουλίου κάθε έτους στο Π.Τ.Δ.Ε. του Δ.Π.Θ., συνοδευόμενη από τα αναγκαία δικαιολογητικά.

Άρθρο 4: Κατάταξη

1. Σε περίπτωση κατά την οποία ο αριθμός των αιτούντων είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των θέσεων που έχει ανακοινώσει το Π.Τ.Δ.Ε, καθορίζεται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Π.Τ.Δ.Ε. η διαδικασία και όλες οι σχετικές λεπτομέρειες της επιλογής.

2. Οι θέσεις που διατίθενται ετησίως προς κατάταξη των αποφοίτων της Ε.Π.Α.Θ. κατανέμονται ως εξής:

α. Ποσοστό 60% καλύπτεται από αποφοίτους της Ε.Π.Α.Θ. που δεν έχουν απασχοληθεί στα μειονοτικά σχολεία.

β. Ποσοστό 30% καλύπτεται από αποφοίτους της Ε.Π.Α.Θ. που έχουν προϋπηρεσία ή υπηρετούν ως αναπληρωτές.

γ. Ποσοστό 10% καλύπτεται από αποφοίτους της Ε.Π.Α.Θ. που ανήκουν στο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό των μειονοτικών σχολείων.

Σε περίπτωση που δεν καλύπτεται ο αριθμός κάθε μίας από τις παραπάνω κατηγορίες, οι κενές θέσεις συμπληρώνονται από τους υποψηφίους των άλλων κατηγοριών αναλογικά.

3. Η διαδικασία κατάταξης ολοκληρώνεται μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου κάθε έτους και η Γενική Συνέλευση του Π.Τ.Δ.Ε. εκδίδει σχετική απόφαση με τα ονόματα όλων των κατατασσόμενων.

Άρθρο 5: Διαδικασία εξομοίωσης

1. Η κατάταξη των αποφοίτων της Ε.Π.Α.Θ. σε εξάμηνα σπουδών πραγματοποιείται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Π.Τ.Δ.Ε. και εξαρτάται από την εκπαιδευτική τους εμπειρία κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησής τους, το έτος εισαγωγής τους στην Ε.Π.Α.Θ. και τα τυχόν πρόσθετα προσόντα που διαθέτουν, ως ακολούθως:

Α΄ Κατηγορία: Κατάταξη στο 5ο εξάμηνο. Για την απόκτηση του τίτλου σπουδών του Π.Τ.Δ.Ε. απαιτείται η επιτυχής εξέταση σε 22 μαθήματα, η εκπόνηση πτυχιακής εργασίας και η διεξαγωγή πρακτικής άσκησης για όσους δεν έχουν εκπαιδευτική προϋπηρεσία.

Δικαίωμα κατάταξης στο 5ο εξάμηνο σπουδών έχουν:

α) οι απόφοιτοι της Ε.Π.Α.Θ. που ανήκουν στο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό των μειονοτικών σχολείων και έχουν εκπαιδευτική προϋπηρεσία μέχρι πέντε (5) έτη και β) οι απόφοιτοι της Ε.Π.Α.Θ. οι οποίοι δεν ανήκουν στο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό των μειονοτικών σχολείων και έχουν εισαχθεί στην Ε.Π.Α.Θ. μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2001−2002.

Β΄ Κατηγορία: Κατάταξη στο 6ο εξάμηνο.

Για την απόκτηση του τίτλου σπουδών του Π.Τ.Δ.Ε. απαιτείται η επιτυχής εξέταση σε 16 μαθήματα, η εκπόνηση πτυχιακής εργασίας και η διεξαγωγή πρακτικής άσκησης για όσους δεν έχουν εκπαιδευτική προϋπηρεσία.

Δικαίωμα κατάταξης στο 6ο εξάμηνο σπουδών έχουν:

α) οι απόφοιτοι της Ε.Π.Α.Θ. που ανήκουν στο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό των μειονοτικών σχολείων και έχουν εκπαιδευτική προϋπηρεσία από πέντε (5) έτη έως δεκαπέντε (15) έτη, β) οι απόφοιτοι της Ε.Π.Α.Θ. οι οποίοι δεν ανήκουν στο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό των μειονοτικών σχολείων και έχουν εισαχθεί στην Ε.Π.Α.Θ. από το ακαδημαϊκό έτος 2002−2003 και εφεξής και γ) οι απόφοιτοι της Ε.Π.Α.Θ. που έχουν εργασθεί ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στα μειονοτικά σχολεία πάνω από πέντε (5) έτη.

Γ΄ Κατηγορία: Κατάταξη στο 7ο εξάμηνο.

Για την απόκτηση του τίτλου σπουδών του Π.Τ.Δ.Ε. απαιτείται η επιτυχής εξέταση σε 11 μαθήματα, η εκπόνηση πτυχιακής εργασίας και η διεξαγωγή πρακτικής άσκησης για όσους δεν έχουν εκπαιδευτική προϋπηρεσία. Δικαίωμα κατάταξης στο 7ο εξάμηνο σπουδών έχουν: α) οι απόφοιτοι της Ε.Π.Α.Θ. που ανήκουν στο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό των μειονοτικών σχολείων και έχουν εκπαιδευτική προϋπηρεσία πάνω από δεκαπέντε (15) έτη και β) οι απόφοιτοι της Ε.Π.Α.Θ. που έχουν εισαχθεί στην Ε.Π.Α.Θ. από το ακαδημαϊκό έτος 2002−2003 και εφεξής και έχουν πτυχίο Ανώτατης Εκπαίδευσης ή είναι κάτοχοι Μεταπτυχιακού Τίτλου Ειδίκευσης.

2. Τα συγκεκριμένα μαθήματα που κάθε απόφοιτος της Ε.Π.Α.Θ. υποχρεούται να παρακολουθήσει συμπεριλαμβανομένων και τυχόν μαθημάτων του προπτυχιακού προγράμματος άλλων Τμημάτων του Δ.Π.Θ.) καθώς και η πτυχιακή εργασία που οφείλει να εκπονήσει, καθορίζεται από τη Γενική Συνέλευση του Π.Τ.Δ.Ε. και μπορεί να διαφοροποιείται από τον αριθμό και τα αντίστοιχα μαθήματα που προβλέπονται για τα συγκεκριμένα εξάμηνα σπουδών για τους λοιπούς προπτυχιακούς φοιτητές.

3. Κατόπιν απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Π.Τ.Δ.Ε. και απόφασης της Γενικής Συνέλευσης τυχόν ενδιαφερομένων Τμημάτων του Δ.Π.Θ. επιτρέπεται να συμπεριληφθούν μαθήματα του προπτυχιακού προγράμματος των ενδιαφερομένων Τμημάτων στα μαθήματα που εντάσσονται στη διαδικασία εξομοίωσης.

4. Οι συμμετέχοντες στη διαδικασία εξομοίωσης παρακολουθούν μαθήματα του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Π.Τ.Δ.Ε. (ή και άλλων Τμημάτων του Δ.Π.Θ.) μαζί με τους λοιπούς προπτυχιακούς φοιτητές, υπόκεινται στις ίδιες με αυτούς υποχρεώσεις ως προς τα μαθήματα που προβλέπεται να παρακολουθήσουν και εξετάζονται μαζί με αυτούς στις προβλεπόμενες εξεταστικές περιόδους.

Άρθρο 6: Τίτλοι σπουδών

Μετά την επιτυχή εξέταση των μαθημάτων και της πτυχιακής εργασίας που έχουν οριστεί σύμφωνα με το άρθρο 5 της παρούσης, χορηγείται σε κάθε συμμετέχοντα το πτυχίο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δ.Π.Θ. Από την παρούσα απόφαση δεν θίγονται οι διατάξεις της παρ. 9 του άρθρου 3 του Ν.695/1977 (ΦΕΚ Α΄ 264/16−09−1977).

Άρθρο 7: Μεταβατική διάταξη

Ειδικά για το ακαδημαϊκό έτος 2014−2015, η Γενική Συνέλευση του Π.Τ.Δ.Ε. του Δ.Π.Θ. με απόφασή της μπορεί να καθορίσει διαφορετικές ημερομηνίες από τις ανωτέρω προβλεπόμενες για την έναρξη και την υλοποίηση της διαδικασίας εξομοίωσης των αποφοίτων της Ε.Π.Α.Θ. με τους αποφοίτους των Π.Τ.Δ.Ε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.