Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Νέος θάνατος από τις στειρώσεις στην Ινδία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στους 14 οι νεκροί.

Άλλη μία γυναίκα έχασε τη ζωή της, μετά τη λήψη αντιβιοτικού, που όπως φαίνεται ανήκε στην ίδια παρτίδα, που θεωρείται ότι ευθύνεται για τον θάνατο 13 γυναικών σε κλινική στείρωσης της ανατολικής Ινδίας. Με το νέο αυτόν θάνατο, ο αριθμός των νεκρών φτάνει τους 14.

Η ινδική αστυνομία συνέλαβε τον ιδιοκτήτη της Mahawar Pharma, μίας μικρής φαρμακευτικής εταιρείας στο Τσατίσγκαρ, και τους γιους του, και σφράγισε τις εγκαταστάσεις της όταν προέκυψε ότι αντιβιοτικά παρασκευής της, που περιέχουν την ουσία σιπροφλοξασίνη, είναι μεταξύ των σκευασμάτων που χορηγούνται στην κλινική στείρωσης όπου σημειώθηκαν οι θάνατοι.

Περισσότεροι από 100 ασθενείς που έλαβαν το σκεύασμα νοσηλεύονται στο Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών του κρατιδίου Τσατίσγκαρ, εκεί όπου κατέληξε ο ένας από αυτούς, ανακοίνωσαν οι νοσοκομειακές αρχές που αρνήθηκαν να δώσουν στη δημοσιότητα το όνομά του γιατί τους απαγορεύεται να κάνουν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

«Ήρθαν κρατώντας στα χέρια τους τις καρτέλες των χαπιών...Παραπονούνταν για εμετούς, ζαλάδες και οίδημα στα πόδια. Φαίνεται ότι οι περισσότερες ασθενείς που υποβλήθηκαν σε στείρωση εμφάνισαν παρενέργειες μετά τη λήψη του φαρμάκου», δήλωσε αξιωματούχος του νοσοκομείου στην περιοχή Μπιλάσπουρ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Times of India», οι συλληφθέντες αρνούνται κάθε ευθύνη και υποστηρίζουν ότι, αν για τους θανάτους ευθύνονται τα ευρέως χορηγούμενα αντιβιοτικά που παρασκευάζουν, θα είχαν πεθάνει περισσότεροι άνθρωποι.

Ωστόσο, όταν η ινδική αστυνομία μετέβη στο εργοστάσιο της Mahawar Pharma, πριν από δύο ημέρες, είπε ότι ο ιδιοκτήτης και οι γιοι του κλείδωσαν τις πόρτες από μέσα και λίγες ώρες αργότερα, όταν αποχώρησε η αστυνομία, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν καπνούς να βγαίνουν από τις εγκαταστάσεις του από φάρμακα που καίγονταν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.