Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Νέος μετεωρολογικός σταθμός στο δήμο Παγγαίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χρήσιμο εργαλείο για τους αγρότες.

Ένας νέος σύγχρονος μετεωρολογικός σταθμός, χορηγία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εγκαταστάθηκε στον βιολογικό καθαρισμό της Νέας Περάμου, στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών, του Δήμου Παγγαίου.

Ο σταθμός αναμένεται ν’ αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τους αγρότες και ειδικότερα τους αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής, που τα τελευταία χρόνια δοκιμάζονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα τη συνεχή μείωση της παραγωγής τους.

Ο σταθμός θα καλύπτεται τεχνικά από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών το οποίο αναλαμβάνει τη διαχείριση των καιρικών δεδομένων που θα αναρτά στο διαδίκτυο. Είναι τεχνολογίας DAVIS VANTAGE PRO2, ασύρματος, λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, δίχως τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Τα δεδομένα που θα παρέχει ο σταθμός θα ξεκινήσουν να αναπαράγονται εντός της εβδομάδας στο διαδίκτυο. Θα περιλαμβάνει αποτελέσματα, όπως το ύψος της βροχής, τα ποσοστά υγρασίας, τη θερμοκρασία, τη βαρομετρική πίεση, την ταχύτητα και την κατεύθυνση του ανέμου. Επιπλέον, θα γίνεται καταγραφή του ιστορικού των καιρικών συνθηκών από την ημέρα που θα τεθεί σε λειτουργία ο σταθμός.



Την εγκατάσταση του σταθμού ολοκλήρωσε με επιτυχία ο διευθυντής ερευνών του Αστεροσκοπείου Κώστας Λαγουβάρδος που ταξίδεψε από την Αθήνα ειδικά γι’ αυτόν τον λόγο.

Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νέας Περάμου, Μάκης Ζουμπλιός που πρωτοστάτησε στην τοποθέτηση του σταθμού μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε ότι «ο Μετεωρολογικός Σταθμός που γίνεται πραγματικότητα για την τόπο μας θα αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τους αγρότες, σε μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ από τις βροχοπτώσεις και τη χαλαζόπτωση. Η καταγραφή των κλιματολογικών συνθηκών στον κάμπο από έναν επίσημο φορέα, θα βοηθήσει τους αγρότες και επαγγελματίες της περιοχής, όταν υπάρξουν προβλήματα από τυχόν εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων, να μπορούν ν’ αποδείξουν τις ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειές τους και να διεκδικήσουν έτσι αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.