Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Η σοβαρή περιπέτεια υγείας της Ραχήλ Μακρή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια μεγάλη περιπέτεια υγείας που την έφερε μόλις μία ανάσα από τον θάνατο έζησε η Ραχήλ Μακρή.

Η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής έδωσε τιτάνια μάχη για τη ζωή, καθώς ήρθε αντιμέτωπη με ένα σοβαρότατο – και συνάμα πολύ σπάνιο – πρόβλημα υγείας, το οποίο μάλιστα ευθύνεται για σημαντικά ποσοστά θνησιμότητας, σύμφωνα με την Espresso.

Η πρώην βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ, επέλεξε να κρατήσει μυστικό από το στενό περιβάλλον της, τους συναδέλφους της και φυσικά τους δημοσιογράφους το σοβαρό πρόβλημα υγείας που την οδήγησε επειγόντως στο χειρουργικό τραπέζι.



Ωστόσο, έγκυρη πηγή από το στενό περιβάλλον της, αποκάλυψε πως το πρόβλημά της διαγνώσθηκε πριν από περίπου έναν μήνα και μάλιστα η κατάσταση της υγείας της είχε επιδεινωθεί τόσο, ώστε όλοι οι κορυφαίοι Έλληνες γιατροί που την εξέτασαν, της έδειξαν ως μονόδρομο το χειρουργείο στο εξωτερικό.

Πως πρωτοεκδηλώθηκε όμως το πρόβλημα υγείας; Το τελευταίο διάστημα η πολιτικός αισθανόταν έντονους πόνους στην κοιλιά, ήταν ωχρή και καταβεβλημένη σωματικά.

Έτσι, επισκέφτηκε τον προσωπικό γιατρό της και στη συνέχεια τον γυναικολόγο της, στο ιατρείο του στο νοσοκομείο. Εκείνος ακούγοντας τα συμπτώματα, άμεσα την υπέβαλε σε μία σειρά σοβαρότατων και επώδυνων εξετάσεων, με απογοητευτικά ωστόσο αποτελέσματα.

Το ιατρικό συμβούλιο που ακολούθησε – με τη συμμετοχή ιατρών τριών διαφορετικών ειδικοτήτων – ενημέρωσε την κυρία Μακρή πως τα νέα, κάθε άλλο παρά αισιόδοξα ήταν.

Με τόσο έντονα συμπτώματα που της είχαν ήδη εκδηλωθεί, θα μπορούσε -σύμφωνα με τους γιατρούς- μέσα στις επόμενες ώρες να φτάσει έως την καταπληξία ή και τον θάνατο.

«Η ζωή σας κρέμεται από μια κλωστή» ήταν τα ακριβή λόγια τους που σόκαραν τη βουλευτή. Αφού εξέτασαν τα δεδομένα που είχαν στη διάθεσή τους, οι Έλληνες επιστήμονες της διαμήνυσαν πως είχε μπροστά της λίγα 24ωρα προτού η κατάσταση της υγείας της επιδεινωθεί επικίνδυνα.

Είχε ήδη περάσει στο τελευταίο στάδιο που θα ήταν και το πιο ύπουλο για τη ζωή της.

Το ιατρικό team πρότεινε την ιδανικότερη λύση, που ήταν μια συγκεκριμένου τύπου γυναικολογική χειρουργική επέμβαση η οποία λόγω της λεπτότητάς της γινόταν μόνο στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα κανένας γυναικολόγος δεν θα μπορούσε να αναλάβει γνωρίζοντας τα ποσοστά αποτυχίας της.

Η θνησιμότητα στη συγκεκριμένη επέμβαση είναι 50-50. Της εξήγησαν επίσης πως τις περισσότερες φορές γίνεται μετάγγιση πολλών μονάδων αίματος στον ασθενή για την αντιμετώπιση του εμφανιζόμενου σοκ, ενώ προχώρησαν και σε μια σειρά άλλων δυσάρεστων ενημερώσεων οι οποίες τη… γονάτισαν.

Να φύγει στο εξωτερικό δεν ήθελε. Η ψυχολογία της ήταν χάλια. Παρά τους επώδυνους πόνους που ένιωθε το τελευταίο διάστημα, στις πολιτικές της εμφανίσεις στη Βουλή ήταν πάντα σοβαρή, ευπρεπής και ευγενική. Όμως τα συμπτώματα επέμεναν και με αρκετή καθυστέρηση οδηγήθηκε στον γιατρό.

Ο κ. Σταματίου, γυναικολόγος – μαιευτήρας και προσωπικός γιατρός της Ελένης Μενεγάκη, την υποδέχθηκε στο ιατρείο του.

Είδε τον φάκελο με τις εξετάσεις της και δεν της έκρυψε την αλήθεια. Της ανακοίνωσε πως δεχόταν να την χειρουργήσει άμεσα, τις επόμενες ώρες, με την ιατρική ομάδα του.

Η εισαγωγή της έγινε την ίδια ώρα στο μεγάλο ιδιωτικό θεραπευτήριο της Λ. Κηφισίας, με πλήρη μυστικότητα, ενώ το πρώτο διαθέσιμο χειρουργείο κλείστηκε ως έκτακτο.

Με πλήρη εμπιστοσύνη στον γιατρό της και τη δυνατή πίστη της, η Ραχήλ βγήκε από το χειρουργείο ζωντανή. Υποβλήθηκε σε μία πολύ δύσκολη επέμβαση, την οποία μέχρι στιγμής απέφευγαν οι γιατροί στην Ελλάδα. Έγινε η αρχή όμως και η Ραχήλ Μακρή ήταν εκείνη που άνοιξε τον δρόμο. Η ανεξάρτητη βουλευτής επέστρεψε στα καθήκοντά της με χαμόγελο. Ο εφιάλτης ήταν πλέον για εκείνη παρελθόν.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.