Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Τροφές-«καύσιμα» για τον οργανισμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υγιεινές επιλογές γεμάτες θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό.

Καθώς πέφτουν οι θερμοκρασίες πολλοί παρασύρονται και αρχίζουν να γεμίζουν τα στομάχια τους με… παχυντικές τροφές, με πολλά λιπαρά.

Αν αναζητάτε κάτι πιο υγιεινό, που θα γεμίσει και το στομάχι σας, αλλά θα παρέχει και τα απαραίτητα «καύσιμα» στον οργανισμό σας, δείτε παρακάτω ποιες τροφές θα καταφέρουν να σας… «ζεστάνουν».

Περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Βρώμη



Η βρώμη θα παρέχει στον οργανισμό σας μια ισχυρή δόση από φυτικές ίνες και φυτικές πρωτεΐνες, που θα σας κόψουν την πείνα γρήγορα. Επιπλέον, η βρώμη περιέχει σημαντικές ποσότητες βήτα-γλυκάνης, μιας ουσίας που έχει αποδειχτεί ότι μειώνει την κακή χοληστερόλη.

Ζεστή σοκολάτα



Εκτός από αίσθημα ζεστασιάς, μια κούπα ζεστής σοκολάτας θα σας προσφέρει φλαβονοειδή –ένας τύπο αντιοξειδωτικός που μειώνουν τη ζημιά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες (δυνητικοί υποκινητές της εμφάνισης καρκίνου και καρδιαγγειακών ασθενειών). Μια έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Immunology Research ανέφερε, ότι τα ερυθρά αιμοσφαίρια ήταν λιγότερο επιρρεπή στις ελεύθερες ρίζες, μετά την κατανάλωση ροφήματος με πλούσιο σε φλαβονοειδή κακάο.

Σούπα με όσπρια



Τα όσπρια, όπως τα φασόλια, αποτελούν εξαιρετική πηγή σιδήρου για τον οργανισμό. Μια σούπα με όσπρια θα βοηθήσει τους μύες να «γεμίσουν» με περισσότερο οξυγόνο και θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Λαχανάκια Βρυξελλών



Πέρα από φυτικές ίνες και φυτοθρεπτικά συστατικά που καταπολεμούν τον καρκίνο, τα λαχανάκια Βρυξελλών περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, η οποία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος.

Καυτερές πιπεριές (τσίλι)



Η καψαϊκίνη, που περιέχεται στις καυτερές πιπεριές, ενισχύει το μεταβολισμό και βοηθά στην καταπολέμηση της συσσώρευσης λίπους στον οργανισμό. Επιπλέον, όπως αναφέρει δημοσίευμα στο health.com, οι σπόροι από τις καυτερές πιπεριές περιέχουν πρωτεΐνες που «χτίζουν» τους μύες.

Γλυκοπατάτες



Οι γλυκοπατάτες είναι υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη Α. Μια μετρίου μεγέθους, ψητή γλυκοπατάτα υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνη Α. Επιπλέον, περιέχει φυτικές ίνες (περιέχονται κυρίως στη φλούδα), βιταμίνη C, ασβέστιο, κάλιο και λίγο σίδηρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.