Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Περισσότερες από 20.000 διδακτικές ώρες χάνουν οι μαθητές σε Γυμνάσια και Λύκεια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι πιστώσεις εξαντλήθηκαν.

Τα 1.115 φτάνουν τα κενά που αριθμεί μόνο η Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ενώ έχουν περάσει 2 μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους. Σύμφωνα με τον αιρετό στο ΚΥΣΔΕ κ.Κορδή λείπουν 853 καθηγητές πλήρους ωραρίου και 262 μειωμένου ωραρίου. Αν κάνει αναγωγή των κενών σε ώρες εξάγεται το συμπέρασμα ότι χάνονται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κάθε εβδομάδα περισσότερες από 20.000 ώρες!

Δυστυχώς οι πιστώσεις, όπως αναφέρει και ο κ. Κορδής, έχουν εξαντληθεί για τη Δευτεροβάθμια. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr οι δύο τελευταίες φάσεις πρόσληψης αναπληρωτών σε γυμνάσια και λύκεια πραγματοποιήθηκαν με πιστώσεις από ανακλήσεις πρόσληψης και από χρήματα που προορίζονταν για την πρωτοβάθμια.

Ο κ. Κορδής αναφέρει ότι απομένουν 380 πιστώσεις για εξειδικευμένη και εξατομικευμένη στήριξη σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια.

Όσες αφορά την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στα ΕΠΑΛ ,για την οποία έχει γράψει αναλυτικό άρθρο το newsbeast.gr, υπάρχουν 500 πιστώσεις που όπως γράφει ο αιρετός η έναρξή της παραπέμπεται στις καλένδες.

Ο κ. Κορδής δεν αφήνει ασχολίαστη την πρόθεση του Υπουργού Παιδείας να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των κενών με την εθελοντική εργασία τονίζοντας ότι η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ είναι η καλύτερη απάντηση στις μεθοδεύσεις αυτές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.