Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Γιαπωνέζοι επιστήμονες δημιούργησαν διαφανές ποντίκι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χρησιμοποίησαν μια μέθοδο που αφαιρεί το χρώμα από τους ιστούς.

Μια ομάδα ερευνητών από την Ιαπωνία ανέπτυξε ένα τρόπο για να κάνει ποντίκια… εντελώς διαφανή.

Οι γιαπωνέζοι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μια μέθοδο, η οποία αφαιρεί σχεδόν ολοκληρωτικά το χρώμα από τους ιστούς, διαδικασία η οποία όμως προκαλεί το θάνατο στα ποντίκια που χρησιμοποιούνται στα πειράματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ερευνητές ήταν σε θέση να εξετάσουν ξεχωριστά όργανα χωρίς να χρειάζεται να «ανοίξουν» τα πειραματόζωα, κάτι που τους προσφέρει μια «μεγαλύτερη εικόνα» των προβλημάτων επάνω στα οποία εργάζονται.

Οι τεχνικές αυτές θα δώσουν στους επιστήμονες την ευκαιρία να «κατανοήσουν από μια νέα οπτική την τρισδιάστατη δομή των οργάνων και πώς συγκεκριμένα γονίδια εκφράζονται σε διαφορετικούς ιστούς» εξήγησε ο επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας, Kazuki Tainaka, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cell.

Στην έρευνα συμμετείχε το ερευνητικό Ινστιτούτο RIKEN, το πανεπιστήμιο του Τόκιο και ο Οργανισμός Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ιαπωνίας. Η εργασία επικεντρώνεται σε μια ουσία, που ονομάζεται αίμη (haem) και είναι το συστατικό που δίνει στο αίμα το κόκκινο χρώμα του και υπάρχει στους περισσότερους ιστούς στο σώμα.

Η διαδικασία περιλαμβάνει την άντληση ενός αλατούχου διαλύματος μέσα από την καρδιά του ποντικού, σπρώχνοντας το αίμα έξω από το κυκλοφορικό σύστημα, με αποτέλεσμα το θάνατο του ζώου. Στη συνέχεια εισάγεται ένα αντιδραστήριο, το οποίο χωρίζει την αίμη από την αιμοσφαιρίνη η οποία παραμένει στα όργανα του ζώου. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, με τη βοήθεια φωτός λέιζερ οι ερευνητές είναι να θέση να έχουν μια πλήρη, τρισδιάστατη εικόνα του σώματος.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Hiroki Ueda, η μέθοδος αυτή «θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να μελετηθεί πώς αναπτύσσονται τα έμβρυα ή για το πώς αναπτύσσεται ο καρκίνος και τα αυτοάνοσα νοσήματα σε κυτταρικό επίπεδο».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.