Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Χάρτινες πετσέτες vs στεγνωτήρες χεριών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιος είναι ο κατάλληλος και οικολογικός τρόπος.

Να στεγνώνετε τα χέρια σας με μια πετσέτα, ή χρησιμοποιώντας ένα στεγνωτήρα χεριών; Ιδού το ερώτημα. Το βίντεο που ανέβασαν στο διαδίκτυο οι επιστημονική ομάδα του ASAP Science μπορεί να έχει τη λύση.

Σύμφωνα με το βίντεο αν πλένετε τα χέρια σας σωστά με σαπούνι, όποια μέθοδο στεγνώματος διαλέξετε δεν έχει μεγάλη σημασία. Αλλά, αν δεν τα πλύνετε σωστά – τρίβετε με δυνατές κινήσεις με σαπούνι για 15 έως 20 δευτερόλεπτα, κάτι που μόνο το 5% των ανθρώπων κάνει - τότε μπορεί να θέλετε να επιλέξετε πετσέτα. Με τη μέθοδο αυτή, το 96% της υγρασίας στα χέρια στεγνώνει μέσα σε 10 δευτερόλεπτα σε σύγκριση με το 97% που στεγνώνει σε 45 δευτερόλεπτα χρησιμοποιώντας ένα στεγνωτήρα χεριών.

Αν αναρωτιέστε γιατί αυτό έχει σημασία, ιδού η απάντηση: Η εξάπλωση των βακτηρίων είναι πιο πιθανή να συμβεί σε βρεγμένο δέρμα, και αν ένα άτομο δεν περιμένει 45 ολόκληρα δευτερόλεπτα για να στεγνώσει και χρησιμοποιεί υγρά χέρια για να ανοίξει πόρτες τότε ποιος ξέρει τι θα βρει σε αυτά τα αντικείμενα!

Επιπλέον, τα στεγνωτήρια πιθανότατα να έχουν μολυνθεί από τον αέρα της τουαλέτας. Ωστόσο, οι χάρτινες πετσέτες ζημιώνουν το περιβάλλον μετατρέποντας τους στεγνωτήρες σε eco-friendly αξεσουάρ. Η επιλογή δική σας.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.