Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Η λίστα με τους 400 πιο πλούσιους Αμερικανούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι πλούσιοι Αμερικανοί γίνονται πλουσιότεροι. Αυτό προκύπτει από την λίστα του περιοδικού Forbes που παρουσιάζει τους 400 πιο πλούσιους Αμερικανούς.

Η συνολική τους μάλιστα περιουσία ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 2,29 τρισ δολαρίων και έχει αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο κατά 270 δισ δολάρια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η περιουσία των 400 Αμερικανών "κροίσων" αντιστοιχεί στο 14% του ΑΕΠ των ΗΠΑ.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται για 21ο συνεχόμενο χρόνο ο Bill Gates, με 82 δισ δολάρια. Τον ακολουθεί ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffett με 67 δισ δολάρια και ο επικεφαλής της εταιρείας λογισμικού Oracle Larry Ellison με 50 δισ δολάρια.

Η Christy Walton που βρίσκεται στην έκτη θέση με 38 δισ δολάρια, είναι η πιο πλούσια Αμερικανίδα, παρότι κληρονόμησε την περιουσία της από το γάμο της με έναν από τους γιους του ιδρυτή των Wal-Mart, της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Αμερική.

Στην 11η θέση της λίστας βρίσκεται ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Mark Zuckerberg με 34 δισ. δολάρια, ενώ τον ακολουθούν σε κοντινή απόσταση οι ιδρυτές της Google Larry Page (13ος με 31,5 δισ δολάρια) και Sergey Brin (14oς, 13 δις δολάρια). Ο διάσημος επενδυτής George Soros είναι 17ος με 24 δισ δολάρια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πιο... φτωχός σε αυτή τη λίστα έχει περιουσία 1,55 δισ δολαρίων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.