Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Δημιουργείται on line πλατοφόρμα για την περιβαλλοντική αδειοδότηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μανιάτης: Το σύστημα θα εφαρμοστεί σε ορίζοντα διμήνου.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, που πραγματοποιείται σε ξενοδοχείο της Αθήνας, ανήγγειλε τη δημιουργία on line πλατφόρμας, μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία της αίτησής τους για περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Σύμφωνα με τον υπουργό ΠΕΚΑ, με την κατάθεση της αίτησης ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί ηλεκτρονικά να παρακολουθεί πού βρίσκεται ο φάκελός του, ποιος τον έχει χρεωθεί, σε ποια προθεσμία πρέπει να απαντήσει, εάν έχει καθυστερήσει κλπ, στο επίπεδο της διοίκησης αλλά και των αιρετών υπεύθυνων της αυτοδιοίκησης.

Αυτό το σύστημα θα εφαρμοστεί σε ορίζοντα διμήνου και συνδυάζεται με το νέο σύστημα περιβαλλοντικής αδειοδότησης που εφαρμόζεται από το 2011, μέσω του οποίου περιορίστηκε δραστικά το πλήθος των αιτήσεων.

O υπουργός επεσήμανε τη σημασία της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων, ως πηγής επενδύσεων, θέσεων εργασίας, εξοικονόμησης πόρων και αύξησης της εγχώριας προστιθέμενης αξίας, τονίζοντας ότι το μέλλον της οικοδομής δεν βρίσκεται στην κατασκευή νέων κτιρίων αλλά στην αναβάθμιση των υπαρχόντων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.