Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Ένα έξυπνο αντιβιοτικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το νέο φάρμακο θα σκοτώνει μόνο τα κακά μικρόβια.

Όταν παίρνουμε ένα αντιβιοτικό, επειδή κάτι δεν πάει καλά στον οργανισμό μας, εκείνο σκοτώνει δυστυχώς αδιάκριτα όλα τα μικρόβια που κατοικούν στον οργανισμό μας, κακά και καλά.

Ερευνητές στο ΠανεπιστήμιοRockefeller αποφάσισαν να εργαστούν πάνω στη δημιουργία ενός πιο έξυπνου και αποτελεσματικού αντιβιοτικού και τα αποτελέσματα της έρευνάς τους δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό NatureBiotechnology. Ο στόχος τους είναι να φτιάξουν ένα αντιβιοτικό το οποίο θα μπορούν να προγραμματίζουν ώστε να σκοτώνει συγκεκριμένα κακά μικρόβια.

Μάλιστα το συγκεκριμένο αντιβιοτικό θα είναι αποτελεσματικό κυρίως απέναντι στα ανθεκτικά μικρόβια και θα καταφέρνει να εξολοθρεύει αυτά, αφήνοντας ανέπαφα τα καλά μικρόβια αντίστοιχα.

Έτσι, πρόκειται για ένα φάρμακο που θα φέρει δύο καλά αποτελέσματα ταυτόχρονα, δεν θα δημιουργεί ανθεκτικά μικρόβια από τη μία πλευρά και θα προστατεύει τα χρήσιμα καλά μικρόβια που κατοικούν στον οργανισμό μας, τα οποία συνήθως καταστρέφονται -ως παράπλευρες απώλειες- από τα συνηθισμένα αντιβιοτικά.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.