Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Κραυγή απόγνωσης από τη Σιέρα Λεόνε για τον Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Η υποστήριξη που μας προσφέρετε είναι ανεπαρκής» απαντά στη διεθνή κοινότητα και ζητά βοήθεια.

Η Σιέρα Λεόνε ζήτησε σήμερα «περισσότερη βοήθεια» για να αντιμετωπίσει την επιδημία του ιού Έμπολα, εκτιμώντας ότι η απάντηση της διεθνούς κοινότητας στην επιδημία που πλήττει κυρίως τη δυτική Αφρική «δεν είναι επαρκής».

«Χρειαζόμαστε περισσότερα!», υπογράμμισε ο υπουργός Γεωργίας της Σιέρα Λεόνε Τζέιμς Σέσαϊ μιλώντας στον Οργανισμό Επισιτισμού και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).

«Η υποστήριξη που μας προσφέρετε δεν είναι επαρκής: χρειαζόμαστε περισσότερη βοήθεια, τόσο από τα κράτη όσο και από τις οργανώσεις αρωγής», επέμεινε ο Σέσαϊ στη διάρκεια διάσκεψης του FAO με θέμα τη διεθνή διαχείριση των αγροτικών αγορών.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι ο ιός εντοπίστηκε στη χώρα του τον Μάιο, «στο απόγειο των αγροτικών εργασιών. Προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή και επηρέασε σημαντικά τον τομέα, γιατί έπληξε κατά κύριο λόγο τους μικρούς αγρότες».

Σύμφωνα με τον Σέσαϊ, οι δύο περιοχές της χώρας που έχουν πληγεί περισσότερο είναι επίσης αυτές όπου παράγονται οι μεγαλύτερες ποσότητες κακάο – που είναι το κυριότερο εξαγώγιμο προϊόν της Σιέρα Λεόνε, μαζί με τον καφέ.

Τα προγράμματα ανάπτυξης των βιολογικών καρύδων, τα οποία υποστηρίζει η Παγκόσμια Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, «ωφέλησαν τους μικρούς καλλιεργητές και τους επέτρεψαν να βγουν από τη φτώχεια», σημείωσε ο υπουργός.

«Όμως την ώρα που στη Σιέρα Λεόνε καταγράφεται το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό οικονομικής ανάπτυξης παγκοσμίως σύμφωνα με τους ειδικούς, που η γεωργία μας είναι η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη στον κόσμο, ο Έμπολα αρχίζει να αντιστρέφει την πορεία αυτή», επεσήμανε ο υπουργός.

Η επιδημία του ιού Έμπολα «έχει γίνει μια διεθνής μάστιγα που ξεπερνά τα σύνορά μας. Είναι επίσης διηπειρωτική», συνέχισε ο Σέσαϊ, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να αντιμετωπιστεί με ολοκληρωμένο τρόπο».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.