Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Ποια είναι η παγκόσμια απειλή;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι λαοί της Μέσης Ανατολής θεωρούν το θρησκευτικό και εθνοτικό μίσος ως τη μεγαλύτερη απειλή στον κόσμο. Αντίθετα, στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια σταθερότητα είναι η αύξηση της ανισότητας και το χάσμα πλουσίων και φτωχών.

Σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center, σε 44 χώρες και συνολικά 48,643 συμμετέχοντες, οι λαοί του κόσμου εκλαμβάνουν διαφορετικά την παγκόσμια απειλή.

Όπως αναφέρει το euroactiv.gr, στην Ασία και τη Λατινική Αμερική η μόλυνση και τα περιβαλλοντικά προβλήματα, καθώς και η επέκταση των πυρηνικών όπλων, βρίσκονται υψηλά στη λίστα τους.

Στην Αφρική αντίθετα, το AIDS και άλλες μολυσματικές ασθένειες συνιστούν τα πιο πιεστικά ζητήματα στον κόσμο σήμερα.



Η μεγαλύτερη απειλή του κόσμου

Περίπου το ¼ των Αμερικανών θεωρεί πως το αυξανόμενο χάσμα πλουσίων και φτωχών (27%) είναι η μεγαλύτερη απειλή στον κόσμο, ενώ το 24% θεωρεί το θρησκευτικό και εθνοτικό μίσος και 23% εκφράζει ανησυχίες για τα πυρηνικά όπλα.

Δείτε τον παρακάτω πίνακα:



Στην Ευρώπη, οι πολίτες συμφωνούν ότι η ανισότητα είναι η κορυφαία απειλή για τον κόσμο. Ένας μέσος όρος 32% σε επτά χώρες της ΕΕ λένε ότι το αυξανόμενο χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών είναι η κορυφαία απειλή, με την ανισότητα να συνιστά νούμερο ένα κίνδυνο σε πέντε από αυτές τις χώρες.

Στην Ελλάδα, 43% θεωρεί την ανισότητα ως σοβαρή απειλή για την υφήλιο, 23% τα πυρηνικά όπλα, 14% τα περιβαλλοντικά θέματα, 10% το θρησκευτικό μίσος και 9% τις μολυσματικές ασθένειες.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την έκθεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.