Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Αυξήθηκαν σε 4.546 οι νεκροί από τον Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις πληγείσες Γουϊνέα, Λιβερία και Σιέρα Λεόνε, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ.

O αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της επιδημίας του ιού Έμπολα έφθασε στους 4.546 επί συνόλου 9.191 γνωστών κρουσμάτων στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Επιπλέον 20 κρούσματα περιλαμβανομένων 8 θανάτων έχουν καταγραφεί στη Νιγηρία και ένα κρούσμα –ο ασθενής ανάρρωσε– στη Σενεγάλη, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Η Ισπανία, επίσης, έχει καταγράψει μία μόλυνση από τον Έμπολα εντός της επικράτειάς της και οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα, περιλαμβανομένου ενός θανάτου, ανέφερε ο ΠΟΥ στον πιο πρόσφατο απολογισμό του.

Ο αριθμός των νεκρών στις 3 χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον ιό περιλαμβάνει 62 επιπλέον θανάτους σε σύγκριση με την Τετάρτη. Μεταξύ των απωλειών περιλαμβάνονται 239 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Μια χωριστή επιδημία Έμπολα που έχει ξεσπάσει στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και η οποία οφείλεται σε ένα διαφορετικό στέλεχος του ιού, έχει στοιχίσει την ζωή σε 49 ανθρώπους εκ των 68 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, επισήμανε ακόμη ο ΠΟΥ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.