Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Επιτροπή για τα δικαιώματα των παιδιών-καταναλωτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο «στόχαστρό» της τα προϊόντα που ενδέχεται να εγκυμονούν κινδύνους για τους ανηλίκους.

Η προστασία των δικαιωμάτων των ανηλίκων, ως καταναλωτές, αποτελεί θέμα ιδιαίτερης μέριμνας για τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα της γενικής γραμματείας, συγκροτήθηκε, με νέα σύνθεση, η επιτροπή Προστασίας Ανηλίκων και με σκοπό να ισχυροποιηθούν τα δικαιώματα των παιδιών-καταναλωτών σε θέματα ψυχικής υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο της επιτροπής είναι:

- Η έκδοση γνωμοδοτήσεων, με τις οποίες θα εισηγείται περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία προϊόντων, που παραβαίνουν τις σχετικές με την ψυχική υγεία των ανηλίκων διατάξεις.

- Ο εντοπισμός γενικότερων πρακτικών προώθησης και διάθεσης προϊόντων, που ενδέχεται να εγκυμονούν κινδύνους για τους ανηλίκους και η εισήγηση, όπου κρίνεται αναγκαίο, για την έκδοση κωδίκων συρρύθμισης της πολιτείας με τους ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς ή και κανονιστικών διατάξεων.

- Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, ειδικότερα δε των γονέων-καταναλωτών και των νέων, σε θέματα προστασίας της ψυχικής υγείας των ανηλίκων.

Πρόεδρος της επιτροπής ορίστηκε ο βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα ∆ικαιώματα του Παιδιού, Γεώργιος Μόσχος και μέλη ορίστηκαν εκπρόσωποι από το δημόσιο τομέα, την αγορά και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Η Επιτροπή, με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, θα δέχεται (τηλεφωνικό κέντρο: 1520, ιστοσελίδα επικοινωνίας: www.1520.gov.gr, ηλεκτρονική διεύθυνση: 1520@efpolis.gr) αναφορές, καταγγελίες και ερωτήματα σχετικά με ζητήματα προστασίας των δικαιωμάτων των ανηλίκων, ως καταναλωτές, προκειμένου να διερευνά και να γνωμοδοτεί στο πλαίσιο της αποστολής της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.