Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

«Δεν είμαι έτοιμη να πεθάνω ακόμα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η 29χρονη που είχε προγραμματίσει να τερματίσει τη ζωή της την 1η Νοεμβρίου, ανέβαλε την απόφασή της.

Η 29χρονη Brittany Maynard, η γυναίκα που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο καρκίνου του εγκεφάλου, είχε συγκινήσει τη παγκόσμια κοινή γνώμη με την απόφασή της να βάλει τέρμα στη ζωή της την 1η Νοεμβρίου 2014 με τη βοήθεια γιατρού στο Όρεγκον των ΗΠΑ, τώρα δηλώνει ότι δεν είναι έτοιμη.

«Εξακολουθώ και αισθάνομαι αρκετά καλά και έχω ακόμα αρκετή χαρά, γελάω και περνάω καλά με την οικογένειά και τους φίλους μου και δε φαίνεται να είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή», λέει σε ένα αρκούντως συγκινητικό νέο βίντεο που δημοσιεύθηκε την περασμένη Τετάρτη στην ιστοσελίδα της, The Brittany Fund.

«Θα γίνει πάντως, γιατί νοιώθω ότι αρρωσταίνω περισσότερο. Συμβαίνει κάθε βδομάδα», λέει.

Η νεαρή γυναίκα, κατά τη διάρκεια των διακοπών της με τον σύζυγό της με τον οποίο είχε παντρευτεί πριν λίγο καιρό, άρχισε να υποφέρει από φρικτούς πονοκεφάλους. Η διάγνωση τη σόκαρε: αστροκύτωμα δευτέρου βαθμού, έναν επιθετικό καρκίνο του εγκεφάλου, που θα της επέτρεπε να ζήσει τουλάχιστον 10 χρόνια ακόμα.

«Όταν είσαι 29 και σου λένε ότι έχεις άλλα 10 χρόνια ζωής, είναι σαν να σου λένε ότι θα πεθάνεις αύριο», εξομολογήθηκε σε ένα βίντεο στην προσωπική της ιστοσελίδα, the Brittany Fund.

Η 29χρονη ωστόσο, παρόλο που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ο καρκίνος έγινε ακόμη πιο επιθετικός, έκανε μετάσταση με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε πολύμορφο γλοιοβλάστωμα, τον πιο θανατηφόρο καρκίνο του εγκεφάλου. Οι γιατροί σε αυτή τη περίπτωση της έδωσαν το πολύ 14 μήνες ζωής εξηγώντας της παράλληλα ότι ο θάνατός της θα είναι αργός και επίπονος. Τότε ήταν που εκείνη πήρε την μεγάλη απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή της, οικειοθελώς. Απόφαση που τελικά, προς το παρόν, ανέβαλε.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.