Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

8 εκατ. ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία του Έβρου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με ποσό οκτώ εκατομμυρίων ευρώ, αποφασίστηκε στη διάρκεια της τεχνικής συνάντησης για την αντιπλημμυρική προστασία της λεκάνης απορροής του ποταμού Έβρου, παρουσία του γενικού γραμματέα Δημόσιων Έργων, Στράτου Σιμόπουλου, της εκτελεστικής γραμματέως της ΠΑΜΘ κ. Κοσμίοδου και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.

Η χρηματοδότηση θα πραγματοποιηθεί μέσω της ειδικής διάταξης από τη Συλλογική Απόφαση Έργων (ΣΑΕ) 072/1 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΑΜΘ.

Από το ποσό των οκτώ εκατ. ευρώ, ποσό 900.000 ευρώ θα μεταβιβαστεί άμεσα για επείγουσες εργασίες αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων, ενίσχυσης, συντήρησης και βελτίωσης αναχωμάτων, αντλήσεις, καθαρισμό της κοίτης ποταμών κ.λ.π., κατά τη διάρκεια των φαινομένων και αμέσως μετά.

Στο μεταξύ, η στάθμη του ποταμού Έβρου παραμένει, από χθες το μεσημέρι, κάτω από το όριο συναγερμού. Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν στις 2 το μεσημέρι, , η στάθμη του νερού στο Πύθιο βρισκόταν στα 5,58 μέτρα (με όριο συναγερμού τα 5,70 μέτρα) και στο Πέταλο στα 5,30 μέτρα (με όριο συναγερμού τα 6,00 μέτρα).


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.