Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Λύση μέχρι αύριο για τα μαθητικά δρομολόγια ζητούν οι Ενώσεις Συλλόγων Γονέων Ν. Θεσσαλονίκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πρόβλημα της μεταφοράς αφορά περίπου 12.500 μαθητές.

«Δεν θα ενδιαφέρουν οι διαδικασίες της περιφέρειας ή του υπουργείου. Μας ενδιαφέρει αύριο τα παιδιά μας να έχουν λεωφορεία»! Λύση μέχρι αύριο στο πρόβλημα της μεταφοράς περίπου 12.500 μαθητών με λεωφορεία, ώστε από Δευτέρα να μπορέσουν να ξεκινήσουν τα μαθητικά δρομολόγια, ζητούν οι Ενώσεις των Συλλόγων Γονέων του Νομού Θεσσαλονίκης.

Οι εκπρόσωποι των Ενώσεων, όπως γνωστοποίησαν σε συνέντευξη Τύπου, έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει μία διεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων -των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας- σχετικά με την έγκριση των ενταλμάτων πληρωμής των δεδουλευμένων των λεωφορειούχων για την περίοδο 2012 - 2013 και τρεις μήνες από το τρέχον έτος, που αποτελεί και τη βασική αιτία για το "χειρόφρενο" των λεωφορείων, όμως η όποια συμφωνία είναι μέχρι στιγμής σε προφορικό επίπεδο.

Οι Ενώσεις των Συλλόγων Γονέων προγραμματίζουν αύριο το πρωί κινητοποίηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου προτίθενται να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενώ έχουν ζητήσει συνάντηση με τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, προκειμένου να τους ενημερώσει επίσημα για τις όποιες εξελίξεις. Στην αυριανή κινητοποίηση προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν και οι δήμαρχοι και εκπαιδευτικοί, των οποίων οι δήμοι και τα σχολεία επηρεάζονται από το πρόβλημα. Μάλιστα στους δημάρχους προτάθηκε να “κλείσουν” τους δήμους καθόλη τη διάρκεια της κινητοποίησης.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση στο πρόβλημα μέχρι αύριο, οι Ενώσεις προτίθενται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και να ζητήσουν και από τον υπουργό Παιδείας να εμπλακεί στο θέμα.

“Δε μας ενδιαφέρουν οι διαδικασίες από την Περιφέρεια ή τα υπουργεία, αλλά να έχουμε άμεσα λεωφορεία”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Θέρμης, Δημήτρης Γαβριηλίδης. Στον Δήμο Θέρμης, όπως εξήγησε, 2.500 μαθητές από 20 σχολεία έχουν ανάγκη μεταφοράς με λεωφορεία, με τις αποστάσεις που διανύουν οι μαθητές να ξεκινούν από τα 4,3 χιλιόμετρα και να φθάνουν μέχρι τα 31,7 χιλιόμετρα.

"Στη δημοτική Κοινότητα Πεύκων του Δήμου Νεάπολης-Συκεών οι γονείς περίπου 280 παιδιών δημοτικού, ανάμεσά τους και πέντε ΑΜΕΑ, πασχίζουν κάθε πρωί να βρουν τρόπο να τα πάνε στο σχολείο", ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Πεύκων, Άννα Κεχαγιά, γνωστοποιώντας ότι γονιός παιδιού με αναπηρία, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Το διαρκές πρόβλημα της μεταφοράς των ΑΜΕΑ, που δεν έχουν άλλον τρόπο μετακίνησης, έθεσε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Α' δημοτικού σχολείου Ειδικής Αγωγής, Νεκταρία Μουρούτη.

Οι μεταφορείς δηλώνουν έτοιμοι να ξεκινήσουν τα δρομολόγια αμέσως μόλις διευθετηθεί το θέμα των ενταλμάτων πληρωμών για τα δεδουλευμένα τους, ενώ ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Φάνης Παπάς, όπως ανλεφερε, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να λάβει επίσημη έγγραφη μορφή η διευθέτηση του ζητήματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.