Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Μείωση της διδακτέας ύλης ζήτησαν εκπαιδευτικοί από τον υπουργό Παιδείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναφορά και στη Βουλή για τον όγκο της ύλης.

Η μείωση της ύλης φαίνεται ότι απασχολεί πολλούς εκπαιδευτικούς καθώς ένα από τα αιτήματα που του υπέβαλαν οι εκπαιδευτικοί του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου Τρικάλων, το οποίο επισκέφτηκε ο υπουργός Παιδείας, ήταν η μείωση της διδακτέας ύλης αλλά και της ύλης της τράπεζας θεμάτων για τα εσπερινά σχολεία.

Το θέμα του όγκου της εξεταστέας ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις έθεσε μεταξύ των άλλων στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Αμανατίδης ο οποίος και δήλωσε τα εξής:

Σύμφωνα με όλους τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν ασχοληθεί, ιδιαίτερα τους μαθηματικούς και τους φιλόλογους, η ύλη την οποία έχετε βάλει για εξεταστέα, κύριε υπουργέ, είναι πάρα-πάρα πολλή. Δεν είναι δυνατόν να διδαχθεί. Σας είχαμε θέσει και από τότε, ότι ένα από τα προβλήματα και με την τράπεζα των θεμάτων είναι η αντιστοιχία εξεταστέας και διδαχθείσης ύλης. Πληθώρα ύλης, ελλείψεις εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα να μην ταυτίζεται η διδακτέα με την εξεταστέα ύλη. Αποτέλεσμα; Η αύξηση του αριθμού των μαθητών που πηγαίνουν σε φροντιστήριο –από την Α΄ ακόμα λυκείου- και οι γονείς να βάζουν το χέρι τους σε μια άδεια τσέπη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.