Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών μέσω υποθηκοφυλακείων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι μέσες τιμές που θα προκύπτουν θα διαμορφώνουν και τις μέσες τιμές βάσης για τη φορολόγηση.

Τις τιμές συμβολαίων θα χρησιμοποιεί εφεξής το υπουργείο Οικονομικών για να προσδιορίζει τις τιμές βάσης για τη φορολόγηση των ακινήτων, ενώ όπου αυτό δεν είναι εφικτό θα συνυπολογίζονται και άλλα κριτήρια.

Μέσω ψηφιακής πλατφόρμας που θα εγκαταστήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) στα 400 περίπου έμμισθα και άμισθα υποθηκοφυλακεία σε όλη την Ελλάδα θα συλλέγονται σε καθημερινή βάση με ψηφιακή μορφή όλα τα στοιχεία των εμπορικών τιμών των ακινήτων που περιλαμβάνονται στα συμβόλαια (υπολείπονται αισθητά σήμερα των αντικειμενικών).

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τα υποθηκοφυλακεία που έχει δοθεί σε δημόσια διαβούλευση προβλέπει την ηλεκτρονική, αυθημερόν και κατά προτεραιότητα εγγραφή των αιτήσεων για την έκδοση και χορήγηση πιστοποιητικών και αντιγράφων από κάθε στοιχείο που τηρείται στο αρχείο του υποθηκοφυλακείου ή του κτηματολογικού γραφείου.

Οι εγγραφές αυτές θα μπαίνουν σε ειδική ψηφιακή πλατφόρμα που θα είναι διασυνδεδεμένη με την ΓΓΠΣ. Έτσι, θα καταγράφονται αναλυτικά όλα τα στοιχεία συμβολαίου και βεβαίως το τίμημα της συναλλαγής.

Οι μέσες τιμές που θα προκύπτουν από τα στοιχεία αγοραπωλησιών θα διαμορφώνουν και τις μέσες τιμές βάσης για τη φορολόγηση των ακινήτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.