Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Προσλήψεις 921 αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προσλήψεις σε Ειδική Αγωγή και Γενική Εκπαίδευση.

Σε προσλήψεις τόσο στη Γενική Εκπαίδευση όσο και την Ειδική Αγωγή προχώρησε χθες 24/10 το υπουργείο Παιδείας. Συνολικά έγιναν 921 προσλήψεις που αν αθροιστούν με τις 507 που έγιναν την Πέμπτη μας δίνουν τον συνολικό αριθμό των 1.428 προσλήψεων.

Την τιμητική της είχε χθες η Ειδική Αγωγή ενώ τελικά το υπουργείο επίσπευσε τις διαδικασίες για την πρόσληψη δασκάλων και νηπιαγωγών για τους οποίους μας είχε δοθεί η πληροφορία ότι ενδεχομένως να πήγαιναν και από Δευτέρα 27/10.

Στην Ειδική Αγωγή έγιναν 729 προσλήψεις δασκάλων ΠΕ71 και ΠΕ70.50 για την Παράλληλη Στήριξη για την οποία τα αιτήματα των γονέων ανέρχονται σε 4.000. Επίσης έγιναν και 31 προσλήψεις για το ίδιο πρόγραμμα σε ειδικότητες της Βθμιας.

Το γεγονός ότι το ΕΣΠΑ δεν επαρκεί το επιβεβαιώνει το γεγονός ότι διατίθενται πιστώσεις και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για να καλυφθούν κενά σε Σχολεία Ειδικής Αγωγής. Αυτή τη φορά έγιναν 12 προσλήψεις σε ΣΜΕΑΕ με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ ενώ πραγματοποιήθηκαν και 21 προσλήψεις πάλι από τις Δημόσιες Επενδύσεις για προσλήψεις εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας.

Όσον αφορά τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς όλες οι προσλήψεις, όπως μας είχε ενημερώσει ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου από τις 22/10, ήταν μέσω ΕΣΠΑ και αφορούσαν τα Ολοήμερα Σχολεία. Όλοι οι προσληφθέντες θα πρέπει να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης το διάστημα 29-30 Οκτωβρίου ώστε να αναλάβουν υπηρεσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.