Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΕΣΑμεΑ: Άμεση ανάκληση της απόλυσης των 15 ΑμεΑ εργαζομένων στο Κερατσίνι!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 24.10.2014

Αρ. Πρωτ.: 4267

Να ανακληθούν εδώ και τώρα οι πρόσφατες απολύσεις των 15 εργαζόμενων ατόμων με αναπηρία του Δήμου Κερατσινίου, ζητά με επιστολή της από τον υπουργό Δ. Μεταρρύθμισης η ΕΣΑμεΑ. Μόνο ως τιμωρία των εργαζομένων ατόμων με αναπηρία μπορεί να ιδωθεί η πράξη απόλυσής τους, ειδικά εάν οι οποιεσδήποτε ελλείψεις - παρατυπίες έχουν διαπραχθεί από μέρους του Δήμου.

Ειδικότερα για τους συμβασιούχους με αναπηρία που έχουν κριθεί με το Π.Δ 164/2004, η διαπίστωση της συνδρομής ή μη των κριτηρίων που ορίζονται από το Διάταγμα για τη μετατροπή των συμβάσεών τους, είχε κριθεί από το ίδιο το ΑΣΕΠ σε καθορισμένο χρόνο.

Είναι αδιανόητο μετά από τόσα χρόνια, σε μία παρατεταμένη περίοδο οικονομικής κρίσης όπως η παρούσα, που έχει πλήξει με τον πιο βάναυσο τρόπο τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, η Πολιτεία να απολύει εν ψυχρώ εργαζόμενους με αναπηρία.

Η πράξη της απόλυσής τους είναι ιδιαιτέρως σκληρή, εάν συνυπολογιστεί ότι η Πολιτεία δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της σε ότι αφορά την έκδοση των προκηρύξεων του ν.2643/98 στο χρόνο που ορίζει ο νομοθέτης. Με αυτές τις απολύσεις το Υπουργείο στέλνει 15 εργαζόμενους με αναπηρία κατευθείαν στον Καιάδα της ανεργίας, παρόλο που είναι ευρέως γνωστό ότι τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζουν σε πολλαπλάσιο βαθμό τον κίνδυνο των απολύσεων και της ανεργίας από ότι οι ευρύτερες ομάδες του πληθυσμού.

Υπό αυτές τις συνθήκες το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα έπρεπε αντί να απολύει εργαζόμενους με αναπηρία να παρεμβαίνει δυναμικά στο καθεστώς απλήρωτης εργασίας αυτών των εργαζομένων, το οποίο δυστυχώς συναντάται σε πολλούς από τους Δήμους της χώρας. Είναι νωπές ακόμη από το 2012 οι διαμαρτυρίες των εργαζόμενων ΑμεΑ του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας οι οποίοι δούλευαν απλήρωτοι επί 7 ολόκληρους μήνες. Σε τέτοιες όμως περιπτώσεις οι παρεμβάσεις από τα αρμόδια όργανα μόνο ασθμαίνουσες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.

Το αναπηρικό κίνημα αγωνίζεται για ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας και διασφάλισης της εργασίας των ατόμων με αναπηρία και μελών των οικογενειών τους, οι οποίοι λόγω οικονομικής κρίσης καλούνται να καλύψουν σε μεγαλύτερο βαθμό το πρόσθετο κόστος που πηγάζει από την κάλυψη των αναγκών αναπηρίας τους!

Η επιστολή επισυνάπτεται.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (136.3 KB).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.