Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ανοίγει η… βάνα για φθηνά δάνεια σε μικρομεσαίους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δάνεια χωρίς γραφειοκρατία, με ελάχιστα προαπαιτούμενα και ανταγωνιστικά επιτόκια χαμηλότερα κατά 1-3% από τα τρέχοντα «υπόσχεται» το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τον Νοέμβριο.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης εξήγησε τον ακριβή τρόπο λειτουργίας αυτού του καινοτόμου χρηματοδοτικού εργαλείου που αναμένεται να δώσει λύσεις «ανάσα» στο οξύ πρόβλημα της ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι.

Το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο αποτελεί την «ομπρέλα» τριών υποταμείων. Το πρώτο –που έχει συσταθεί ήδη στο Λουξεμβούργο- αφορά στη χρηματοδότηση ΜμΕ με κεφάλαια κίνησης παρέχοντας δυνατότητα αναχρηματοδότησης ακόμη και υφιστάμενων δανείων βιώσιμων επιχειρήσεων.

Αίτηση χρηματοδότησης θα μπορούν να υποβάλουν ενήμερες επιχειρήσεις που απασχολούν έως 250 εργαζομένους με τζίρο που δεν υπερβαίνει τα 30 εκατ. ευρώ.

Στην παρούσα φάση, το Ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να δανείσει 100 εκατ. ευρώ στο συγκεκριμένο ταμείο και ακόμη 100 εκατ. ευρώ η Γερμανική Αναπτυξιακή Τράπεζα. Η μεταβίβασή τους θα ολοκληρωθεί μέσα στο μήνα – σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.