Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Η παχυσαρκία στα 30 αυξάνει τον κίνδυνο άνοιας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σημαντικός παράγοντας η ηλικία του ατόμου.

Όσο μεγαλώνει κανείς, τόσο βλέπει και τη ζυγαριά του να ανεβαίνει. Αν ωστόσο αυτή η άνοδος ξεπεράσει τα φυσιολογικά όρια και φτάσει κανείς στο σημείο στην ηλικία των 30 να θεωρείται παχύσαρκος, τότε -όπως επισημαίνουν οι ειδικοί- έχει χαράξει μάλλον και το δρόμο προς την… άνοια.

Σύμφωνα με ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η παχυσαρκία στην ηλικία των 30 τριπλασιάζει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας αργότερα στη ζωή ενός ατόμου.

Μία νέα έρευνα, που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, αναφέρει ότι όταν κανείς πάρει πολλά κιλά στη μεσήλικη ζωή του, επιταχύνει τη διαδικασία απώλειας μνήμης και άλλων εγκεφαλικών δεξιοτήτων.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν, ότι η ηλικία κατά την οποία εμφανίζεται η παχυσαρκία αποτελεί πολύ σημαντικό ρόλο, με τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας να είναι ιδιαίτερα αυξημένος σε όσους είναι υπέρβαροι στην ηλικία των 30 ετών.

Οι ερευνητές μελέτησαν τα ιατρικά δεδομένα 451.232 ασθενών, που είχαν εισαχθεί σε αγγλικά νοσοκομεία κατά το διάστημα 1991-2011 και είχαν διαγνωστεί με παχυσαρκία.

Οι ειδικοί δε γνωρίζουν ακριβώς για ποιο λόγο η παχυσαρκία επηρεάζει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας, παρ’ όλα αυτά αναφέρουν ότι η σκλήρυνση των αρτηριών και η υψηλή αρτηριακή πίεση παίζουν σημαντικό ρόλο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.