Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Έρχονται τουλάχιστον 2.000 προσλήψεις αναπληρωτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσα στην εβδομάδα.

Σε 2.000-2.500 νέες προσλήψεις αναπληρωτών αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας την τρέχουσα εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το newsbeast.gr.

Οι προσλήψεις θα αφορούν τόσο την Ειδική Αγωγή, όσο και τη Γενική Εκπαίδευση και θα διατεθούν πιστώσεις μέσω του ΕΣΠΑ και του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αναλυτική κατανομή των πιστώσεων ανά ειδικότητα, καθώς εντός της εβδομάδας και μέχρι την Πέμπτη θα πρέπει να γίνει η επικαιροποίηση των κενών.

Ήδη έχει γίνει γνωστό ότι αναμένονται προσλήψεις στα Μουσικά Σχολεία και το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν ανακοινωθεί και οι προσλήψεις φιλολόγων Ειδικής Αγωγής.

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων αναμένεται να διατεθούν περίπου 400-500 πιστώσεις. Από εκεί και πέρα θα απομείνουν περίπου 1.000 πιστώσεις μέσω των οποίων, εκτός απροόπτου, θα καλυφθούν λειτουργικά κενά που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσλήψεις αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Το υπουργείο Παιδείας θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει την πρόσληψη περίπου 15.000 αναπληρωτών μέχρι και την άλλη εβδομάδα. Αυτή την εβδομάδα θα γίνουν περίπου 2.000-2.500 προσλήψεις και άλλες τόσες αναμένονται τις επόμενες μέρες.

Στα παραπάνω να προσθέσουμε ότι ο αριθμός των κενών που έχει καταγεγραμμένα το υπουργείο Παιδείας μέσω του myschool είναι μικρότερος από αυτών που στέλνουν οι Διευθύνσεις γεγονός που οδήγησε το διευθυντή του γραφείου του κ. Λοβέρδου, κ. Χρηστάκη, στην αποστολή εγγράφου για την ακριβή καταγραφή τους.

Το θέμα των κενών τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, από τη ΔΟΕ στη συνάντηση την οποία είχε το Δ.Σ με τον υπουργό παιδείας από την πλευρά του οποίου τονίστηκε ότι δε συνάδουν με τα στοιχεία που έχει καταγεγραμμένα το υπουργείο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.