Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Φθιώτιδα: Ένταση και καταλήψεις για το λουκέτο στο λύκειο της Λάρυμνας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το σχολικό συγκρότημα του γυμνασίου - λυκείου στη Λάρυμνα Φθιώτιδας τελούσε υπό κατάληψη τις τελευταίες ημέρες, από τους μαθητές και τους γονείς που αντιδρούν στην απόφαση του υπουργείου, να κλείσει οριστικά από φέτος τις λυκειακές τάξεις και οι 40 μαθητές να μετακινηθούν στο λύκειο του Μαρτίνου.

Στις 2 τα ξημερώματα η αστυνομία, με εντολή εισαγγελέα, πήγε αιφνιδιαστικά στο σχολικό συγκρότημα, άλλαξε το λουκέτο που είχαν βάλει οι μαθητές και έβαλε καινούργιο.



Αυτή την ώρα οι μαθητές και οι γονείς βρίσκονται έξω από το σχολείο, απέναντι από τους αστυνομικούς που το φυλάνε για να μην γίνει εκ νέου κατάληψη.

Ταυτόχρονα αντιπροσωπεία των κατοίκων από τη Λάρυμνα φθάνει στη Λαμία προκειμένου να συναντήσει τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σπύρο Πιλιτσίδη σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση.

«Το λύκειο της Λάρυμνας έχει 40 παιδιά, ενώ του Μαρτίνου 19 παιδιά. Είναι μια άδικη και απαράδεκτη απόφαση. Ας μας απαντήσει το υπουργείο γιατί σε άλλες περιοχές δεν εφαρμόζει την απόφαση του 2011, όπως θέλει να κάνει στο δικό μας σχολείο;», δήλωσε αγανακτισμένος ένας από τους γονείς.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.