Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Έρευνα για τις απελάσεις παιδιών από τη Β. Ιρλανδία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περίπου 100 τρόφιμοι δημόσιων ή θρησκευτικών ιδρυμάτων στάλθηκαν στην Αυστραλία
.
Η απέλαση στην Αυστραλία περίπου εκατό παιδιών, τα οποία ήταν τρόφιμοι δημόσιων ή θρησκευτικών ιδρυμάτων στην Βόρεια Ιρλανδία ανάμεσα στις δεκαετίες του 1920 και του 1970, αποτελεί από σήμερα αντικείμενο δημόσιας έρευνας.

Περίπου πενήντα πρόσωπα, πρώην τρόφιμοι αυτών των ιδρυμάτων, θα καταθέσουν μέσα στις τρεις επόμενες εβδομάδες στο Μπάνμπριτζ στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής, σ' ένα νέο στάδιο της έρευνας για τις θεσμικές καταχρήσεις που είχαν διαπραχθεί στη Βόρεια Ιρλανδία.

Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα που έχουν ήδη συγκεντρωθεί, 140 παιδιά εστάλησαν στην Αυστραλία. Αριθμός αυτών φέρεται ότι υπέστη εκεί σεξουαλικές επιθέσεις.

Οι ακροάσεις έχουν στόχο να μελετηθεί η περίπτωση των παιδιών αυτών, τα οποία απελάθηκαν χωρίς να υπάρξει διαβούλευση με τους γονείς τους ούτε συγκατάθεση εκ μέρους αυτών των τελευταίων.

Η ένωση των εν λόγω παιδιών και των οικογενειών τους κάλεσε τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να αρχίσει μια γενικευμένη δικαστική έρευνα σε όλη τη Βρετανία σχετικά με παρόμοια προγράμματα απελάσεων.

«Έπειτα από τις έρευνες στην Αυστραλία και τώρα στη Βόρεια Ιρλανδία, είναι καιρός η βρετανική κυβέρνηση να ασχοληθεί με αυτό που θεωρούμε το μεγαλύτερο σκάνδαλο καταχρήσεων με θύματα παιδιά στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης Νόρμαν Τζόνστον.

«Χρειαζόμαστε απαντήσεις για τον τρόπο με τον οποίο εγκρίθηκαν αυτά τα προγράμματα, ο οποίος επέτρεψε ώστε τα παιδιά αυτά, αριθμός των οποίων είχαν οικογένεια στο Ηνωμένο Βασίλειο, να μεταφερθούν στην Αυστραλία όπου υπέστησαν κακοποιήσεις», πρόσθεσε.

Περίπου 150.000 παιδιά, τα οποία προέρχονταν ως επί το πλείστον από φτωχές οικογένειες, υποχρεώθηκαν να μεταναστεύσουν στις χώρες της Κοινοπολιτείας σε μια περίοδο η οποία εκτείνεται σε τρεισήμισι αιώνες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η μετανάστευση αυτή είχε παρουσιασθεί ως ένα μέσο γι' αυτά ώστε να ζήσουν μια καλύτερη ζωή αλλού, αλλά σε πολλές περιπτώσεις αντιμετώπισαν σωματική κακοποίηση ή υποχρεώθηκαν να εργάζονται χωρίς αμοιβή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.