Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Οι… δύτες των σκουπιδιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έγινε διατροφική «μόδα» στις ΗΠΑ – Δείτε το βίντεο.

Ορισμένοι μπορούν να πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ και να αγοράζουν τα απαραίτητα είδη διατροφής ή να απολαμβάνουν ένα ωραίο γεύμα σε εστιατόριο. Άλλοι όμως, βρίσκουν το φρέσκο φαγητό τους στα σκουπίδια, κάνοντας… καταδύσεις, τόσο λόγω κρίσης, όσο και λόγω συνείδησης.

Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει ολόκληρο τον πλανήτη. Ακόμη και στην Ελλάδα ως επί το πλείστον βλέπουμε άστεγους ανθρώπους να ψάχνουν στους σκουπιδοτενεκέδες για κάτι φαγώσιμο. Στις ΗΠΑ, έχει δημιουργηθεί μια «συνήθεια» -καθότι δεν μπορεί να γίνει και διαφορετικά σε κάποιες περιπτώσεις- και χιλιάδες πολίτες έχουν γίνει… δύτες των σκουπιδιών. Πρόκειται για κόσμο που διαθέτει το σπίτι του, ένα εισόδημα, δεν ζει υπό του ορίου της φτώχειας, αλλά θεωρεί ότι είναι κρίμα να πετιέται φαγητό που μπορεί να καταναλωθεί και να είναι και «νοστιμότατο».

Τα τρόφιμα έχουν πάρει την ανιούσα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις τιμές να σημειώνουν άνοδο της τάξεως του 2,5% τον τελευταίο χρόνο. Καθοδηγούμενοι από την ακρίβεια, αλλά και την περιβαλλοντική συνείδηση τους πολλοί έχουν γίνει «freegans», όπως λέγονται. Κοινώς, άνθρωποι οι οποίοι τρέφονται αποκλειστικά με δωρεάν φαγητό.

Μάλιστα, στη Νέα Υόρκη η καλύτερη πηγή του (δωρεάν φαγητού) είναι τα σκουπίδια. Το BBC παρουσίασε ένα θέμα με τους ανθρώπους που «βουτούν» στους κάδους, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο κάθε φορά, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις η συλλογή είναι πιο εύκολη υπόθεση. Συγκεντρώνουν έτσι, διάφορα τρόφιμα, τα οποία τα πηγαίνουν στο σπίτι τους και παρασκευάζουν φαγητά και ροφήματα με αυτά, είτε αν είναι έτοιμα τα ζεσταίνουν και τα καταναλώνουν, καθώς όπως λέει και μία «freegan», η Τζάνετ Κάλις, «αν έχουν περάσει περί τα 20 λεπτά από τη στιγμή που πετάχτηκαν είναι φρέσκα».

Στο ενδιαφέρον βίντεο, παρουσιάζεται ένα μέρος της νέας αυτής διατροφικής… μόδας -που για τη συγκεκριμένη γυναίκα είναι παλιά, καθώς μαζεύει φαγητό από τα σκουπίδια την τελευταία δεκαετία όπως λέει. Απλώς… εξαπλώθηκε τελευταία. Το βίντεο τη δείχνει να φτιάχνει και ένα ρόφημα από μπανάνες που βρήκε στα σκουπίδια και να λέει πως είναι «εκπληκτικό».

Δείτε το βίντεο…










Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.