Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

«Αναγκαία η διασύνδεση υπηρεσιών για το παιδί και την οικογένεια»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνάντηση διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κ. Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

«Σε μια ευνομούμενη κοινωνία δε χρειάζονται ιδρύματα κλειστού τύπου για παιδιά αλλά διάφορες άλλες δομές που θα δίνουν μόνιμη λύση μέσα από το θεσμό της αναδοχής ή της υιοθεσίας». Τα παραπάνω τόνισε η γενική γραμματέας Πρόνοιας, Έφη Μπέκου σε συνάντηση που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της ανάληψης των νέων αρμοδιοτήτων του με αντικείμενο τη δικτύωση και τη λειτουργική διασύνδεση των φορέων που εμπλέκονται με την παιδική προστασία και την οικογένεια.

Σύμφωνα με την κ. Μπέκου, στις 50 Στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης που λειτουργούν πανελλαδικά, φιλοξενούνται 300 άτομα και αν και υπάρχει, γενικότερα, έλλειμμα στο ζήτημα εποπτείας των δομών, όπως παραδέχθηκε, εντούτοις γίνεται προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό των όρων λειτουργίας τους.

Στην αναγκαιότητα διασύνδεσης όλων των υπηρεσιών που ασχολούνται με θέματα παιδιών και οικογένειας, αναφέρθηκε από την πλευρά της η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας κεντρικής Μακεδονίας, Συλβάνα Καρασαββίδου.

«Παράλληλα, παρατηρείται αύξηση των αιτήσεων για φροντίδα παιδιών και οικογενειών ενώ οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων λειτουργούν χωρίς το αναγκαίο προσωπικό και απαιτούνται προσλήψεις» τόνισε χαρακτηριστικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.