Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Άρωμα για... επαναστάτες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια πρωτοβουλία που μυρίζει -κυριολεκτικά- επανάσταση. Ο λόγος για την κουβανική εταιρεία Labiofarm η οποία λανσάρει δύο αρώματα με τα ονόματα του Τσε Γκεβάρα και του Ούγκο Τσάβες.

Ναι, καλά διαβάζετε. Το πρώτο από τα δύο αρώματα θα φέρει το όνομα «Ερνέστο» και υπόσχεται μία «αναζωογονητική μυρωδιά δάσους με νότες από εσπεριδοειδή και πούδρα». Εναλλακτικά, ο «Hugo» θα προσφέρει μία «απαλότερη, φρουτώδη εσάνς με νότες παπάγιας και μάνγκο».



«Θα είναι πολύ ελκυστικές κολώνιες, αλλά και τα ονόματα σημαίνουν πολλά για μας», είπε η Ισμπέλ Γκονζάλες, αντιπρόεδρος του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Labiofarm, βιομηχανία, η οποία παράγει μεταξύ άλλων ομοιοπαθητικά και κτηνιατρικά προϊόντα.

Η επίσημη παρουσίαση των δύο αυτών αρωμάτων αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας στην Αβάνα.

Οι κολώνιες σχεδιάστηκαν από τη γαλλική εταιρεία αρωμάτων Robertet, αλλά παράγονται στην Κούβα. Η Labiofam βρίσκεται στη διαδικασία της δημιουργίας στιλάτων μπουκαλιών για τις δύο κολώνιες που θα πωλούνται τόσο στην Κούβα, όσο και στη διεθνή αγορά.

«Ήταν μία μεγάλη πρόκληση», δήλωσε ο Κουβανός βιοχημικός Μάριο Βαλντές, επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού του αρώματος. Πρόσθεσε, ότι οι οικογένειες του Τσε και του Ούγκο Τσάβες έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για τη χρήση των ονομάτων.

«Δεν θέλουμε να κάνουμε προπαγάνδα, αλλά να αποτίσουμε φόρο τιμής σε αυτούς και να βοηθήσουμε στη διάρκεια των ονομάτων τους»,

Η εικόνα του Τσε Γκεβάρα έχει χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα προϊόντων εδώ και πολλά χρόνια. Το πρόσωπο του Φιντέλ Κάστρο επίσης έχει «εμφανιστεί» σε μπλουζάκια και αφίσες φοιτητικών δωματίων σε όλον τον κόσμο, καθώς και σε κούπες ή αυτοκίνητα. Όσο για τον βενεζουελάνο Ούγκο Τσάβες έγινε δημοφιλής στην Κούβα παρέχοντας φτηνό πετρέλαιο στη χώρα μετά το αμερικανικό εμπάργκο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.