Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Καθιερώνεται η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους καθιερώνεται ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου».

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού θα συνδέεται κάθε σχολικό έτος με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού πεδίου που θα υλοποιείται μέσα από τον σχολικό αθλητισμό.

Για τη φετινή σχολική χρονιά ο θεματικός άξονας είναι «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».

Την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα και σε κάθε σχολείο της χώρας (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) θα διεξαχθούν ενδοσχολικοί Αγώνες Αθλοπαιδείας, σε αθλήματα που θα επιλέξει ο Σύλλογος Διδασκόντων μετά από εισήγηση των Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής του σχολείου, με τη σχετική μέριμνα για τις διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης.

Βασική επιδίωξη των σχολικών αγώνων στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.