Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Εκατό δάκρυα για τον ρατσισμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια έκθεση φωτογραφίας από τους Γιατρούς του Κόσμου.

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «100 tear drops for racism» παρουσιάζουν οι Γιατροί του Κόσμου από τις 18 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας.

Στο φωτογραφικό υλικό του φωτογράφου Dimitris the Athens απεικονίζονται «100 δάκρυα από τα χιλιάδες που χύνονται για τα θύματα όλων των μορφών ρατσισμού… 100 γυναίκες από τις χιλιάδες που κλαίνε για όσους αποκλείονται από την κοινωνία ως «διαφορετικοί»…».

Μιλώντας για το πρότζεκτ, ο φωτογράφος σημειώνει: «Θα φανεί παράξενο και είναι η πρώτη φορά που το λέω, αλλά είχα μόλις ξετυλίξει το πλαστικό περιτύλιγμα από ένα σπάνιο βινύλιο των Massive Attack και άκουγα το αγαπημένο Τeardrops όταν χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν ο πατέρας μου στην άλλη γραμμή και μου είπε πως η μητέρα μου είχε κάποιο πρόβλημα με τα μάτια της. Οι γιατροί είχαν πει πως ήταν ξηροφθαλμία ή κάτι τέτοιο. Εκείνη τη στιγμή μου γεννήθηκε η ιδέα να απαθανατίσω τη στιγμή της οδύνης, το ξέσπασμα και τα δάκρυα στο ανθρώπινο πρόσωπο.

Φωτογράφισα δύο γυναίκες στην αρχή, αλλά μετά αποφάσισα πως ήθελα να το κάνω πιο μεγάλο και πιο δυνατό. Οι δύο, έγιναν δέκα και τελικά μέσα σε λίγους μήνες είχα φωτογραφίσει εκατό γυναίκες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου και μόνες τους εθελοντικά συμμετείχαν. Δεν είναι διαλεγμένες γυναίκες και δεν φωτογραφήθηκαν επειδή είναι γνωστές».



Ο Dimitris the Athens γεννήθηκε στο Μοσχάτο και πλέον ζει στα Πετράλωνα. Η φωτογραφία τον γοήτευε από παιδί. Ασχολήθηκε από μικρή ηλικία επαγγελματικά, μετά εγκατέλειψε και τελικά πριν από οκτώ χρόνια επέστρεψε οριστικά στην πρώτη του αγάπη.

Info:
Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 18 Σεπτεμβρίου- 27 Σεπτεμβρίου 2014
Χώρος Παρουσίασης: Metapolis, Αιόλου 48-50 & Κολοκοτρώνη, Αθήνα ( Μετρό Μοναστηράκι )
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 18.00-22.00, Σάββατο10.00-13.00 & 18.00-22.00,
Κυριακή & Δευτέρα κλειστά. Είσοδος Δωρεάν



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.