Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Πέφτει ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τον Πιστόριους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε λίγες ώρες η απόφαση μετά την πρόταση-κόλαφο του εισαγγελέα.

Την ετυμηγορία του δικαστηρίου αναμένεται να ακούσει τις επόμενες ώρες ο Νοτιαοαφρικανός παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου 2013. Ενάμισι χρόνο μετά το παγκόσμιο ενδιαφέρον στρέφεται στα λόγια του Τοκοσίλε Μασίπα, προέδρου της έδρας του δικαστηρίου, την ώρα που η πρόταση του εισαγγελέα ήταν κόλαφος για τον παραολυμπιονίκη, αφού του καταλόγιζε πρόθεση στο φόνο της Στέενκαμπ.



Σε περίπτωση που ο Πιστόριους κριθεί ένοχος για την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης, ενώ σε περίπτωση που κριθεί ότι δεν σκόπευε να σκοτώσει την 29χρονη σύντροφό του αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή 15ετούς κάθειρξης, που μπορεί να είναι με αναστολή ή εκτέλεση κοινωνικού έργου.

Ο κατηγορούμενος Πιστόριους έχει αρνηθεί πάντως όλες τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι νόμιζε πως πρόκειται για διαρρήκτη.

Η Ρίβα Στίνκαμπ έπεσε νεκρή αφότου πυροβολήθηκε τρεις φορές και οι σφαίρες διαπέρασαν την πόρτα του μπάνιου του Πιστόριους, στο σπίτι του στην Πρετόρια. Ο παραολυμπιονίκης αρνείται ότι το ζευγάρι, που ήταν μαζί μόλις τρεις μήνες, είχε καβγαδίσει πριν το μοιραίο συμβάν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.