Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ακάλυπτο το 84% των κενών των καθηγητών στην Ηλεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σταγόνα στον ωκεανό οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών.

Μόλις το 16% των λειτουργικών κενών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό Ηλείας καλύφθηκε με την Α φάση πρόσληψης αναπληρωτών, σύμφωνα με τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ κ. Τσούκαλη και κα Ρεπούση, που υπογραμμίζουν ότι οι προσλήψεις αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό.

Οι δυο βουλευτές ζητούν να μάθουν το χρόνο κάλυψης των κενών, ενώ στο κείμενό τους επισημαίνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των 30.00 πιστώσεων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα πρέπει να δοθούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αφού οι προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ αφορούν μόνο την πρωτοβάθμια και την ειδική αγωγή. Οι βουλευτές τονίζουν ότι οι 500 προσλήψεις είναι ελάχιστες, αφού τα λειτουργικά κενά στη δευτεροβάθμια φθάνουν τα 3.000.

Οι κα Ρεπούση και κ. Τσούκαλης παραθέτουν και αριθμητικά δεδομένα των προσλήψεων στο νομό Ηλείας. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση προσελήφθησαν 89 αναπληρωτές δάσκαλοι (οι 10 εξ αυτών για τα ολοήμερα) και επίσης 38 νηπιαγωγοί (οι 13 εξ αυτών για τα ολοήμερα). Σύμφωνα με στοιχεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας, το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στους δασκάλους, καθώς τα κενά που έχει ανακοινώσει η διεύθυνση είναι 162 δάσκαλοι σε όλο το νομό και οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών είναι μόλις 89.

Ακόμη χειρότερη, αναφέρουν οι δυο βουλευτές, είναι η κατάσταση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπου και καλύφθηκε μόνο το 16% των λειτουργικών κενών. Τα περισσότερα από τα 102 κενά που είχαν ανακοινωθεί αφορούσαν βασικές ειδικότητες όπως Φιλολόγους, Μαθηματικούς και Φυσικούς-Χημικούς-Βιολόγους.

Αναλυτικά τα κενά ήταν τα εξής: ΠΕ01-Θεολόγοι 2, ΠΕ02-Φιλόλογοι 28, ΠΕ03-Μαθηματικοί 17, ΠΕ04 Φυσικοί-Χημικοί-Βιολόγοι 21, ΠΕ06-Αγγλικών 4, ΠΕ07 Γερμανικών 2, ΠΕ08 Εικαστικών 6, ΠΕ09 Οικονομολόγοι 11, ΠΕ13 Νομικοί 2, ΠΕ16 Μουσικοί 1 (αφορά μόνο τα Γενικά σχολεία και όχι το Μουσικό Λύκειο Βαρθολομιού) και ΠΕ19 Πληροφορικής 8. Από τις 15 προσλήψεις αναπληρωτών στις βασικές ειδικότητες μόνο οι 5 είναι Φιλόλογοι και οι 4 Μαθηματικοί. Κατά συνέπεια, τα σχολεία θα ανοίξουν για μία ακόμη φορά με πολύ μεγάλες ελλείψεις.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, οι δυο βουλευτές ζητούν να μάθουν από τον υπουργό Παιδείας για το πότε προτίθεται να προχωρήσει στην κάλυψη των κενών στο νομό Ηλείας, δεδομένου ότι έχουν ανοίξει τα σχολεία, καθώς και αν έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες πιστώσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.