Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ο δολοφόνος ζήτησε να του κάνουν ευθανασία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας κατά συρροή βιαστής και δολοφόνος που έχει εκτίσει ήδη ποινή 30 ετών σε βελγική φυλακή και υποστηρίζει ότι πάσχει από "ανυπόφορο ψυχικό άλγος", θα υποβληθεί σε ευθανασία, όπως ζητάει εδώ και χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα ο δικηγόρος του.

Ο Φρανκ Φαν Ντερ Μπλίκεν, 52 ετών, πληροί τις ιατρικές και νομικές προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος του 2002 για την ευθανασία. Για το λόγο αυτό, θα βγει τις επόμενες ημέρες από τη φυλακή της Μπριζ και θα εισαχθεί σε νοσοκομείο, εξήγησε ο δικηγόρος Γιος Βάντερ Φέλπεν.

Ο Φαν Ντερ Μπλίκεν διέπραξε πολλούς βιασμούς και σε μία περίπτωση σκότωσε το θύμα του. Θεωρείται επικίνδυνος για την κοινωνία και δεν θέλει να αφεθεί ελεύθερος όμως χαρακτηρίζει απάνθρωπες τις συνθήκες κράτησής του. Εδώ και τέσσερα χρόνια δηλώνει ότι "δεν θέλει πλέον να ζει έτσι και δεν μπορεί να αντέξει άλλο τον πόνο", υπογράμμισε ο Φέλπεν.

"Είμαι άνθρωπος και, ό,τι κι αν έκανα, παραμένω άνθρωπος. Επομένως ναι, κάντε μου ευθανασία" εξήγησε ο ίδιος ο κρατούμενος στη φλαμανδική τηλεόραση VRT.

Ο 52χρονος είχε ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης του Βελγίου είτε να τον μεταφέρουν σε ένα εξειδικευμένο κέντρο στην Ολλανδία προκειμένου να λάβει θεραπεία για τα ψυχολογικά προβλήματά του, είτε να του κάνουν ευθανασία. Πριν από μερικούς μήνες τα βελγικά δικαστήρια έκριναν ότι ο υπουργός δεν είχε το δικαίωμα να εγκρίνει τη μεταφορά του σε αυτό το ολλανδικό ιατρικό κέντρο. Πρόσφατα ο Ντερ Μπλίκεν πληροφορήθηκε ότι μέχρι τα τέλη του έτους πρόκειται να λειτουργήσει στη Γάνδη μια ψυχιατρική κλινική που θα μπορούσε να τον δεχτεί. Όμως ο ίδιος, που στα 30 χρόνια της φυλάκισής του δεν βγήκε από το κελί του παρά μόνο μία φορά, για να παραστεί στην κηδεία της μητέρας του, δήλωσε ότι προτιμά να πεθάνει αφού περάσει 48 ώρες σε ένα νοσοκομείο, συντροφιά με τους συγγενείς του.

Μια εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε ότι ο κρατούμενος πληροί όλες τις προϋποθέσεις και θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο για να του γίνει ευθανασία, αφού αυτό επιθυμεί.


Το 2013 1.807 άνθρωποι επέλεξαν να πεθάνουν με αυτόν τον τρόπο στο Βέλγιο, αριθμός-ρεκόρ, αυξημένος κατά 27% σε σύγκριση με το 2012.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.